Liar’s Dice is India’s inzending voor de Oscars

De film Liar’s Dice, bekroond met een National Award, is India’s inzending voor de 87e editie van de Academy Awards voor de categorie van Beste Buitenlandse Film.

De film is gekozen door een 12-koppige jury van de Film Federation of India (FFI) uit een lijst van 30 genomineerden. “Liar’s Dice is de film die wij naar de Oscars sturen”, aldus Suparn Sen, algemeen secretaris van FFI.

Liar’s Dice, met in de hoofdrollen Geetanjali Thapa en Nawazuddin Siddiqui, is het regiedebuut van de Malayalam actrice Geetu Mohandas. De film vertelt het verhaal van een jonge moeder, die samen met haar driejarige dochter, op zoek gaat naar haar vermiste echtgenoot. Onderweg ontmoet ze een deserteur, die besluit om hen te helpen.

Liar’s Dice won een award in de categorie voor Beste Cinematografie door Rajeev Ravi en Beste Actrice voor Geetanjali tijdens de 61ste editie van de National Film Awards.

India en Oscars
India heeft nog nooit een Oscar in de Beste Buitenlandse Film weten te bemachtigen. De laatste Indiase film die genomineerd werd was Ashutosh Gowariker’s Lagaan. Mother India en Salaam Bombay zijn de enige twee andere Indiase films die ooit genomineerd zijn geweest.

Wel ontvingen vier Indiase artiesten een Oscar voor hun individuele werk – Bhanu Athaiya, Best Costume Design voor Gandhi; Resul Pookutty, Beste Sound Mixing voor Slumdog Millionaire; AR Rahman, Best Original Score voor Slumdog Milllionaire; en AR Rahman en Gulzar, Best Original Song voor┬á Jai Ho.

Legendarische regisseur Satyajit Ray ontving een ere-Oscar (Lifetime Achievement Award) voor zijn levenswerk.

De 87e editie van de Academy Awards vindt plaats op 22 februari.

Lees ook:Geen Oscar voor Rahman
Lees ook:A.R. Rahman en Jennifer Hudson in The White House
Lees ook:A.R. Rahman opnieuw genomineerd voor een Oscar
Lees ook:Rahman genomineerd voor Grammy Awards
Lees ook:Slumdog blijft winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.