Yash Chopra geërd op het Pusan International Film Festival

De meester van de romantiek, Yash Chopra, zal op de 14e editie van het Pusan International Film Festival de award voor ‘Asian Filmmaker of the Year’ in ontvangst nemen.

“Yash Chopra is een van de meest invloedrijke producenten en regisseurs uit India. Chopra heeft een grote bijdrage geleverd om Bollywood op een globaal platform bekendheid te geven. Daarom onvangt hij deze award van ons”, aldus de organisatoren van het festival. Eerder winnaars van de award zijn Andy Lau, acteur en producent uit Hong Kong en de helaas overleden Taiwanese regisseur Edward Yang.

Dat is niet alles. Er zullen tijdens het PIFF ook vier films van zijn productiebedrijf worden gescreend. In een programma genaamd ‘A Special Program in Focus’ zullen Lamhe, Dhoom 2, Rab Ne Bana Di Jodi en New York getoond worden aan het grote publiek. De regisseur van de film New York, Kabir Khan, is speciaal uitgenodigd voor het festival.

Het PIFF is een jaarlijks film festival in Zuis Korea. Dit jaar opent het festival op 8 oktober en zal negen dagen duren. Het film festival wordt gesteund door het ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme van de stad Busan ( Ook bekend als Pusan). Het PIFF trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers en heeft meer dan 10.000 filmmakers, acteurs etc. te gast uit ongeveer 55 landen.

Lees ook:New York is openingsfilm voor Cairo International Film Festival
Lees ook:Raat Gayi Baat Gayi wint award voor Beste Film
Lees ook:Madhur Bhandarkar is jurylid tijdens het International Filmfestival van Cairo
Lees ook:Line-up eerste editie Bollywood Boulevard Festival bekend
Lees ook:Foto’s: Standbeeld Yash Chopra onthuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.