Don 2 release zal niet worden belemmerd

Op 14 november 2011 meldde Bollywood Blog hoe de producenten van de originele Don (1978), Nariman Films, de makers van Don 2 wilden aanklagen voor het gebruik van de titel Don

Volgens Nariman Films is er sprake van schending van het auteursrecht. Producent Ritish Sidhwani reageerde via Twitter op het nieuws.

“Wij hebben niets verkeerds gedaan”

“Wij van Excel Entertainment hebben niets verkeerds gedaan en houden ons aan de juiste juridische en morele principes en verdedigen wat juist is”, aldus Sidhwani.

Excel Entertainment ontkent dus enige inbreuk op auteursrecht. De juridische afdeling van Excel Entertainment stuurde de volgende verklaring naar Nariman Films.

De verklaring
“Excel Entertainment heeft op geen enkele wijze inbreuk gemaakt op enig auteursrecht door Don 2 te produceren. Verder is Excel Entertainment de bonafide eigenaar van het auteursrecht van de film Don – The Chase Begins Again (Don 1). Dit is schriftelijk door Nariman Films bevestigd.”

“Excel is tevens de eigenaar van de auteursrechten van Don 2. In 2005 heeft Nariman Films Excel Entertainment toestemming gegeven voor het maken van Don – The Chase Begins Again.”

“Don 2 is het vervolg op Don – The Chase Begins Again. Het verhaal, inclusief de dialogen van Don 2, is geschreven door Farhan Akhtar en andere teamleden van Excel Entertainment. De titel van Don 2 werd goedgekeurd door AMPTPP in het voordeel van Excel Entertainment. Excel Entertainment stelt dat er geen ongewenste invloed is geweest op personen van Nariman Films.”

“Excel Entertainment zal zich verdedigen en zal niet toestaan ​​dat Nariman Films, op welke manier dan ook, de release van Don 2 in de weg staat. Al sinds 2009 is het een feit dat Don 2 in de maak is. De laatste jaren lijkt het erop dat het een gewoonte is geworden dat er net voor de release van een film uit diverse hoeken bedrijven of mensen verschijnen die snel geld willen verdienen. Nogmaals, Wij hebben niets verkeerds gedaan.”

Lees ook:Don 2 in juridische problemen?
Lees ook:Excel Entertainment aangeboden als casus op Harvard
Lees ook:Boman Irani verloor 12 kg voor Don 2
Lees ook:Pyaar Ki Pungi is geen kopie
Lees ook:Exclusieve theatrical trailer: Don 2 (23 december 2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.