Satyajit Ray inspireert Shirish Kunder

Het is waarschijnlijk niet de eerste gedachte die in je opkomt, maar regisseur Shirish Kunder zegt dat de inspiratie achter zijn volgende film, getiteld Joker, de legendarische Satyajit Ray is.

Joker
is een sci-fi film met in de hoofdrollen Akshay Kumar, Shreyas Talpade en Sonakshi Sinha. De opnames zijn bijna afgerond.

Kunder vertelt in een interview dat hij echter werd geïnspireerd door een aantal korte verhalen geschreven door de Oscar winnende filmmaker, wijlen Satyajit Ray.

“Ik ben geïnspireerd door alle korte sci-fi verhalen die door Satyajit Ray zijn geschreven. Het is een zeer uniek genre en ik denk dat dit de eerste film in zijn soort zal zijn. Joker is een nieuw verhaal.” Kunder voegt toe dat een van Ray’s verhalen ook de inspiratie was achter de succesvolle Hollywoodfilm ET: The Extra-Terrestrial (1982).

Joker is geen komedie
De regisseur benadrukt dat Joker geen komedie is, zoals de titel doet vermoeden. “Er is wel degelijk humor in de film, maar het is geen komedie. Het is een sci-fi film gecombineerd met drama”, aldus Kunder. Hij voegt toe dat ongeveer 95 procent van de film al is opgenomen.

De fantasie-avonturenfilm Joker staat gepland voor een release op 30 augustus 2012.

Lees ook:Exclusieve video: Kafirana (Joker)
Lees ook:Eerste opnameschema Joker voltooid
Lees ook:Exclusieve trailer + Poster: Joker (31 augustus 2012)
Lees ook:Lied I Want Fakht You uit Joker gelekt
Lees ook:Bombay Talkies – eerbetoon aan 100 jaar Indiase Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.