Ranbir Kapoor tekent voor Bombay Velvet

De nieuwe film van regisseur Anurag Kashyap is getiteld Bombay Velvet. In 2010 haalde deze film het nieuws, omdat acteur Aamir Khan de hoofdrol zou vertolken.

Dit zorgde uiteraard voor veel nieuwsgierigheid naar het project. Khan stapte vervolgens vorig jaar uit het project, maar niet getreurd, want zijn vervanger is gevonden. Het is niemand minder dan de getalenteerde jonge Kapoor, Ranbir.

Nadat Kapoor dit jaar alle onderscheidingen voor de Beste Acteur in ontvangst mocht nemen voor zijn performance in Rockstar, is de 29-jarige nu een van de meest gevraagde acteurs in Bollywood. Hoe kiest hij zijn volgende film?

Bombay Velvet viel in mijn schoot
“Er is eigenlijk niet echt een proces dat ik volg in het selecteren van het soort werk dat ik doe. Ik heb het geluk dat ik mag en kan samenwerken met enkele van de beste filmmakers in dit land. Het script van Bombay Velvet viel eigenlijk gewoon in mijn schoot, om het maar zo te formuleren. Ik las het en ik wist meteen dat ik heel erg graag deel wilde uitmaken van Anurag’s visie, innovatieve manier van vertellen en het proces van filmmaken. Alles wat hij doet, doet hij perfect”, aldus Kapoor.

Over Bombaby Velvet mag de acteur nog niets onthullen. “Het is nog te vroeg om over het project te praten. Het enige wat ik nu nog kwijt wil is dat ik de kans om met Anurag te werken voor geen goud zou willen missen.”

Preview
Bombay Velvet
vertelt hoe Bombay is uitgegroeid tot een metropool tegen de achtergrond van liefde, hebzucht, geweld en jazz. Het toont de stad in zijn glorieperiode, van begin jaren ’50 tot de jaren ’70.

“Bombay Velvet is het eerste deel van mijn triologie over de stad, voordat het een wereldstad werd. Het verhaal heeft mij altijd gefascineerd. We hebben de afgelopen vier jaar dan ook veel research gedaan en hard gewerkt aan de ontwikkeling hiervan. Ik ben blij dat wij ons nu eindelijk kunnen richten op de productie van de film”, aldus regisseur Kashyap.

De film is gebaseerd op het boek Mumbai Fabels van historicus Gyan Prakash. De screenplay is geschreven door Gyan Prakash, S Thanikachalam, Vasan Bala en Anurag Kashyap. Componist Amit Trivedi zal zorgen voor de muziek van de film

De opnames voor Bombay Velvet beginnen in oktober.

Lees ook:Trailer: Bombay Velvet (15 mei 2015)
Lees ook:Video: Fifi – Bombay Velvet (15 mei 2015)
Lees ook:Kashyap’s Bombay Velvet met Aamir Khan en John Abraham
Lees ook:“Mijn films zijn geen experimenten”
Lees ook:Zoon Anil Kapoor gaat Anurag Kashyap assisteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.