Pakistan verbiedt promos Ek Tha Tiger

Deze week was er slecht nieuws voor de Salman Khan fans in Pakistan. De Pakistaanse Electronic Media Regulatory Authority stuurde een bericht naar alle televisiekanalen waarin een tijdelijk verbod staat op het vertonen van de trailer van Khan’s aankomende film Ek Tha Tiger.

De reden is dat de film naar verluidt gebaseerd zou zijn op activiteiten van de geheime diensten ISI en RAW en anti-Pakistaanse inhoud zou bevatten. Regisseur Kabir Khan ontkent dit en verzekerd fans dat de film op 15 augustus ook in het buurland te zien zal zijn. 

Teleurgesteld en boos

“Ik ben zeer teleurgesteld en boos dat er een verbod staat op het vertonen van de Ek Tha Tiger trailers. Ik zal het nogmaals verduidelijken...Ek Tha Tiger is niet Anti-Pakistan. Om vandaag de dag nog films te maken die ongevoelig zijn of afbreuk doen aan een land of gemeenschap is gewoonweg dom.”

Hoge prijs
De regisseur begrijpt de actie van Pakistan en geeft de schuld aan diverse eerdere films die het land inderdaad in een kwaad daglicht stelden. “Dit is de prijs die wij ervoor moeten betalen, want helaas heeft onze industrie zich in het verleden schuldig gemaakt aan het maken van ongevoelige en chauvinistische films”, aldus Khan.

Hoop
Maar er is nog steeds hoop voor de fans. Het verbod is slechts tijdelijk opgelegd en de kans is groot dat de censuurraad van Pakistan, na het bekijken van de film,  alsnog een certificaat van geen bezwaar afgeeft. En dan kan de film zonder probleem worden uitgebracht.

“Ik ben ervan overtuigd dat zodra de censuurraad van Pakistan de film heeft bekeken, zij met alle liefde de film in Pakistan zullen draaien. Ik verzeker die miljoenen Salman fans dat Ek Tha Tiger op 15 augustus zeker in de bioscoop zal draaien.”

Ek Tha Tiger met in de hoofdrollen Salman Khan en Katrina Kaif is geproduceerd door Yash Raj Films.

Het tijdelijke verbod op de vertoning van de Ek Tha Tiger trailer

Lees ook:“Bollywood zou verboden moeten worden”
Lees ook:Exclusieve teaser trailer: Ek Tha Tiger (15 augustus 2012)
Lees ook:Persbericht: Ek Tha Tiger verschijnt 15 augustus
Lees ook:Exclusieve video: The Tiger Song (Ek Tha Tiger)
Lees ook:Digitale actieposter: Ek Tha Tiger (15 augustus 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.