Amitabh Bachchan: “Ik kan nauwelijks acteren”

rannHij is één van de meest bekende, dan wel niet de bekendste acteur uit de Indiase filmindustrie. Onlangs vertelde hij op zijn blog dat hem vaak de vraag wordt gesteld of hij ooit als regisseur aan de slag zal gaan en dat hij altijd hetzelfde antwoord geeft: “Ik kan alleen voorbereiden en uitvoeren en ben niet in staat om op de regisseursstoel te gaan zitten.”

Bachchan vindt de taak van een regisseur niet geschikt voor zichzelf. “Ik kan nauwelijks acteren, waar moet ik die scherpzinnigheid van het regisseren vandaan halen?”

Regisseren is een zware taak
Voor Bachchan is regisseren een enorme taak die alleen kan worden voldaan door passie en het verlangen om een verhaal te willen vertellen. “Ik denk dat we allemaal wel een verhaal willen vertellen, maar om het om te zetten in een film is een andere zaak. Hij voegt eraan toe dat regisseurs vaak niet genoeg aandacht krijgen voor hun werk. “Het regisseren van een film is een zware taak. Je moet elk aspect van het filmmaken begrijpen. Je moet visueel goed zijn ingesteld. Ik denk vaak dat respect, bewondering en lof richting de regisseurs verloren gaat door een verkeerde interpretatie van zijn of haar bijdrage op het gebied van regisseren.”

De 67-jarige acteur zegt tevreden te zijn met zijn acteercarrière. “Ik ben erg blij dat ik niet te maken heb met de andere aspecten van het filmmaken. Voor mij is het voorbereiden en uitvoeren. Het klinkt misschien egoïstisch, maar ik kan verder nergens aan bijdragen.”

Bachchan zal deze maand nog te zien zijn in de film Rann van regisseur Ram Gopal Verma en in februari verschijnt zijn film Teen Patti van regisseur Leena Yadav. Hierin schittert hij naast Hollywoodacteur Ben Kingsley.

Lees ook:Karan Johar ambitieus en enthousiast over zijn nieuwe films
Lees ook:Amitabh Bachchan denkt niet aan pensioen
Lees ook:John Abraham wilt Shah Rukh Khan regisseren
Lees ook:Shahid Kapoor: “Acteur moet voorbeeld nemen aan supermarktconcept”
Lees ook:Richard Attenborough over zijn film Gandhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.