“Ik had ook de hoofdrol in Sarkar kunnen spelen”

Acteur Om Puri geeft toe dat hij niet meer kan genieten van het filmmaken. Hij is teleurgesteld in filmmakers en de kwaliteit van films die hij krijgt aangeboden, maar ook de kwaliteit van de scripts van tegenwoordig. “De kwaliteit is alleen maar gedaald”, aldus Puri. 

Puri is van mening dat in de nieuwe films geen geloofwaardige personages meer te zien zijn. Een film maken gaat niet meer om de kwaliteit. “Het is een business geworden en de zakelijke kant van de business overheerst en gaat ten koste van de kwaliteit. Hoe kun je een acteur miljoenen betalen, alleen omdat hij een sterrenstatus heeft bereikt?

“De macht ligt bij de Khans en Kumars”
De 61-jarige acteur zegt dat regisseurs als Vishal Bhardwaj, Dibakar Banerjee, en Ashutosh Govariker echter wel met goede films komen. Het enige verschil volgens hem is dat de acteur in die films vandaag de dag wordt vervangen door een ‘ster’-acteur zodat de film ook ‘verkocht’ kan worden.”Voor een film als Sarkar, had Mr. Bachchan’s rol ook door mij gespeeld kunnen worden, of Naseeruddin Shah, maar Mr. Bachchan heeft een groter publiek en dus is de keus op hem gevallen. De productie van goede cinema ligt nu in handen van Shah Rukh Khan, Aamir Khan en Akshay Kumar. Zij hebben de macht.”

Puri was naast films ook op televisie te zien. Daar ontving hij goede reacties op zijn personages in populaire televisieshows. Maar ook televisie is niet wat het vroeger was. “TV is het grootste voorbeeld van wat je kan verkopen en hoe je het moet verkopen. Slechte scripts en slechte acteurs.”

Puri hoopt dat Bollywood nog wat kan leren van vroeger. “De cinema van de jaren 60 en 70 was maatschappelijk relevant en entertainend. Ik hoop dat er in deze generatie van filmmakers ook regisseurs als Bimal Roy en Mehboob Khan naar de voorgrond treden.”

Lees ook:Om Puri: “Kom met originele ideeën en films”
Lees ook:“De Rs. 100 crore club is een publiciteitsstunt”
Lees ook:John Abraham gaat voor kwaliteit
Lees ook:Farooq Sheikh overleden
Lees ook:Don 2 en Agneepath op Zee Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.