Politici zeiden ooit ‘keer terug naar je oorspronkelijke thuisland’

Acteur Shah Rukh Khan vertelt in het magazine Outlook Turning Points, uitgegeven in samenwerking met The New York Times, onbevangen over wat het betekent om een ​​moslim te zijn in de post-9/11 wereld, wat India betekent voor de wereld als een islamitische macht en hoe hij voor enkele politieke leiders een symbool werd voor alles wat verkeerd was.

Enkele quotes uit het stuk vind je hieronder.

Being a Khan
In het stuk, getiteld Being a Khan, schrijft de 47-jarige acteur: “Voor sommige politieke leiders ben ik een voorbeeld van een moslim die alles verkeerd doet en niet patriottisch genoeg is.”

“Er zijn momenten geweest dat ik ervan werd beschuldigd steun te betuigen aan ons buurland in plaats van mijn eigen land. Ook al ben ik een Indiër, wiens vader heeft gevochten voor de vrijheid van India.”

“Er zijn zelfs protesten geweest waar politici mij dwongen om dit land te verlaten en terug te keren naar wat zij noemen ‘mijn oorspronkelijke thuisland’.”

Huwelijk
Khan spreekt tevens over zijn huwelijk met Gauri, een hindoe, en hun twee kinderen Aryan en Suhana. Trouwen met een hindoe is voor een moslim, volgens enkele politieke leiders, not done.

“Ik heb bewust gekozen voor de namen Aryan en Suhana, namen die algemeen worden geaccepteerd. De ‘Khan’ is mijn nalatenschap, daar kunnen ze niet vanaf.”

Ondervragingen
Wanneer de familie naar het buitenland reist, en dan in het bijzonder Amerika, worden zij allen ondervraagd. “Wanneer wij door moslims worden ondervraagd spreek ik mijn naam uit vanuit het strotklepje (epiglottis). Wanneer het geen moslims zijn dan heeft de naam Aryan zo zijn voordelen.”

De situatie in de wereld wordt er helaas niet beter op. Toch hoopt Khan dat zijn kinderen “later nooit te maken krijgen met onrechtvaardige uitzettingen of willekeurige fatwa’s”.

My Name is Khan
De acteur vertelt over de verwarring met een terrorist, die dezelfde naam draagt. “Ik raakte zo gefrustreerd om verward te worden met een terrorist dat ik een film heb gemaakt met de titel My Name is Khan (And I am Not a Terrorist) om een punt te maken.”

“Ironisch genoeg werd ik op een vliegveld in Amerika urenlang ondervraagd over mijn achternaam toen we de promotietour voor deze film daar begonnen.”

Lees ook:Exclusieve Foto’s My Name is Khan
Lees ook:Kinderen Shah Rukh Khan winnen gouden medaille
Lees ook:Aarya Babbar kruipt in de huid van terrorist Kasab
Lees ook:Trailer: Fan (15 april 2016 )
Lees ook:Weekspecial: Bollywoodsterren en hun huizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.