Broers componeren langste nummer in de geschiedenis van Hindi Cinema

Het componistenduo Toshi en Sharib Sabri hebben een nieuw record neergezet. Voor de film Mastaan componeerde de muzikale broers een nummer van maar liefst 21 minuten lang, het langste nummer in de geschiedenis van Hindi Cinema.

Na zeven slopende dagen in de studio waren de broer klaar met een romantisch nummer genaamd Mora Man Mane Na. Het nummer is nog niet ingezongen, maar als het aan Toshi ligt dan wordt het gezongen door niemand minder dan Lata Mangeshkar.

Toshi bevestigt het nieuws. “We waren niet van plan om zo’n lange track te componeren en op te nemen. Eigenlijk hebben we gewoon nooit op de tijd gelet en is het een nummer van 21 minuten geworden.

Toshi en Sharib
De broers Toshi en Sharib Sabri, afkomstig uit Rajasthan en bekend van talentenjachten Sa Re Ga Ma Pa en Star Voice of India, hebben de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd als componisten. Sinds 2007 componeerden ze ondermeer de nummers Saiyyan Ve, Milke Yun Lagaa van de film Jail, Mahi van de film Raaz – The Mystery Continues en Aish Karle van Jashn.

“Sharib en ik hebben geluk dat wij, ondanks dat wij geen van beide de talentjachten wisten te winnen, het overleefd hebben in deze industrie. Het was zeker niet makkelijk voor ons. Ik ben zelfs al twee keer aan de dood ontsnapt. Ik denk dat ik dit allemaal moest meemaken van God, zodat ik op een dag iets speciaals kon creëren. ”

Een interessant weetje
Het langste nummer ooit, tot nu toe, in een Hindi-film was de qawwalli Humein Toh Loot Liya Milke Husn Walon Ne die 11 minuten lang duurt. En deze is afkomstig uit de film Al Hilal uit 1958, geproduceerd door Shree Ram Bohra, de grootvader van Sunil Bohra, de producent van Mastaan​​.

Lees ook:Neil zingt in ‘Jail’
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Mumbai 125 KM (1 maart 2012)
Lees ook:Video: Ya Ali Murtaza (Freaky Ali)
Lees ook:Happy New Year is een 3 uur durend spektakel
Lees ook:Bollywood componist Pritam opnieuw van plagiaat beschuldigd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.