Weekspecial 2009: Top 5 Onverwacht Succesvol in Bollywood

succesHet jaar 2009 was een bewogen jaar voor Bollywood met veel blockbusters hits, verrassingen op acteergebied, schandalen, feestjes, premieres en uiteraard flops. In deze eerste weekspecial van 2010 kijkt Bollywood Blog naar een aantal van de bovenstaande onderwerpen. En we gaan verder met de Top 5 van onverwachte verrassingen.


kaminey16Kaminey

Regisseur Vishal Bharadwaj beloofde het publiek iets nieuws te schenken met zijn film Kaminey. De hoofdrollen warden vertolkt door Shahid Kapur en Priyanka Chopra, ook niet je alledaagse koppel.

De film werd gepresenteerd als een thriller. Het verhaal ging over twee broers, de een stottert en de andere slist, die hun armoedige leven zo snel mogelijk een andere wending willen geven. Toen de film in de bioscopen verscheen, waren zowel recensenten als het publiek verrast. De film had een goed verhaal, briljante uitwerking, prachtig camerawerk en de actie was fantastisch. Kaminey deed denken aan de superioriteit van Quentin Tarantino. De soundtrack was een hit en de titelsong Dhan Te Nan is ondertussen een ‘cultsong’ geworden. Shahid Kapur en Priyanka Chopra zetten hun beste acteerprestatie neer. Kapur verdient de award voor beste acteur voor het prachtig neerzetten van twee moeilijke personages. Kaminey verraste de filmindustrie en laat zien dat ook Indiase films een goed verhaal hebben.

NYNew York
De afgelopen jaren zijn er verschillende films verschenen met terrorisme als hoofdthema. Na Fanaa kwam Yash Raj Productions opnieuw met een film dat als achtergrond de aanslagen van 11 september in zijn verhaal verwerkte. De verwachtingen waren niet hoog voor de film New York.

De film vertelt het verhaal van drie vrienden en hoe hun leven een andere wending krijgt na de aanslagen van 11 september. Zij veranderen in de ogen van de wereld om hun heen. Regisseur Kabir Khan behandelt een zeer gevoelig onderwerp waarbij hij gebruik maakt van waargebeurde verhalen van onschuldige burgers die ooit als verdachte werden gezien door de Amerikaanse overheden en de behandeling die zij kregen. Het acteerwerk van de drie hoofdrolspelers, John Abraham, Neil Nitin Mukesh en Katrina Kaif waren fantastisch. Wanneer John zijn verhaal doet, is er geen moment dat je de pijn niet voelt. New York bleek uiteindelijk het verhaal te vertellen uit een meer persoonlijk oogpunt. Aan het eind van de film wordt ook nog een prachtige boodschap meegegeven; Everybody makes mistakes, even the American Government. Even if they treat you like a Terrorist, that doesn’t not give you the right to become one.

APKGKKatrina Kaif in New York en APKGK
In 2009 vroeg een journalist aan Akshay Kumar wat hij geleerd had van zijn co-actrice Katrina Kaif. Het enige dat hij kon zeggen was dat zij een geweldig lichaam had. Ouch! Maar daar is nu verandering in gekomen. Kaif is niet meer de Barbie die een beetje naar de achtergrond wordt geschoven in Akshay Kumar films, ze doet haar titel van actrice in 2009 eer aan.

Iedereen was wel sceptisch over de keus van regisseur Kabir Khan om Katrina Kaif te casten in zijn film. Dit betekende een personage portretteren, maar hij was overtuigd dat zij de juiste keus was voor de rol. Kaif verraste het publiek, maar ook recensenten met haar acteerwerk in New York. Hetzelfde geldt voor haar personage in Ajab Prem Ki Ghazab Kahani. Beide films behoren tot de grootste hits van 2009. De jonge cast en crew van beide films heeft haar zeer goed gedaan. Ze is gegroeid en hopelijk valt ze niet meer terug in de zogenaamde ‘barbierol’. Het volgende project is Rajneeti en dat nieuwe avontuur kan weleens goed uitpakken.

wus2Ranbir Kapoor in Wake Up Sid / APKGK en Rocket Singh
Na de flops Saawariya en Bachna Ae Haseeno leek het succes nog ver te zoeken voor deze jonge Kapoortelg, maar in 2009 bleek het tegendeel.

De promos van Wake Up Sid lieten Kapoor zien als een luie nietsnut zonder enig doel in zijn leven. Het verhaal was zeker geen nieuw concept, en het publiek had geen hoge verwachtingen van zowel de film als Kapoor. Er werd sterk ingezet op mond-tot-mondreclame door de producent en dat bleek een groot succes. Wake Up Sid sprak iedereen aan van jong tot oud en Kapoor bleek goed te passen in zijn rol van nietsnut. Hij liet zien dat hij meer kon als acteur. Daarna volgde de komedie Ajab Prem Ki Ghazab Kahani waarin zijn kwaliteiten als komiek naar voren kwamen. Hij eindigde 2009 met Rocket Singh- Salesman of the Year. Hoewel de film geen succes is geworden, was iedereen wel te spreken over zijn kwaliteiten als acteur. Kapoor kroop in de huid van een normale werkende jongeman die een succes wilde maken van zijn baan als verkoopmedewerker. Deze films hebben Ranbir Kapoor zeker wakker geschud.

omiOmi Vaidya
Wat een grapjas! De laatste grote verrassing van dit jaar is acteur Omi Vaidya, beter bekend als Chatur aka The Silencer aka de ‘4e idioot’ uit de film 3 Idiots. De Amerikaanse regisseur liet een geweldige indruk achter. Vaidya speelt Chatur, een jongen die moeite heeft met Hindi, en het hart van iedereen wist te veroveren door deze prachtrol. Wanneer je het theater uitloopt, hebben mensen het vaker over Chatur dan over de drie hoofdrolspelers, Aamir Khan, Madhavan en Sharman Joshi. Deze jongen kan dit jaar alle Beste Comedian Awards op zijn naam zetten, want niemand heeft het publiek dit jaar zo hard laten lachen als Vaidya. Dit is absoluut één van de beste acteerprestaties dit jaar.

Lees ook:Nominations voor de 55e Idea Filmfare Awards 2009 bekend
Lees ook:Katrina Kaif wint award voor Beste Actrice
Lees ook:Videoclip: Chikni Chameli (Agneepath)
Lees ook:Video: Aditya Roy Kapur in gesprek met Katrina Kaif
Lees ook:Katrina Kaif in animatiefilm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.