“Vegetarisch eten verbetert gezondheid”

laradutta-peta-india“Zelfs ogenschijnlijk kleine keuzes kunnen een grote invloed uitoefenen op onze gezondheid, onze gemeenschap en de wereld om ons heen.

Vegetariër worden is één van de makkelijkste manieren om onze gezondheid te verbeteren. Daarbij help je talloze dieren en de aarde te beschermen.” Dat zegt Lara Dutta in een interview over haar nieuwe advertentie voor PeTA India.

Op de foto voor People for the Ethical Treatment of Animals (PeTA) is Dutta te zien in een lange jurk gemaakt van blaadjes sla en andere groenten. De jurk is ontworpen door Gavin Miguel en modefotograaf Jatin Kampani maakte de foto’s. 

Dutta wordt toegevoegd aan een groeiende lijst van beroemde Indiase vegetariërs waaronder Shahid Kapoor, Pankaj Advani, Kareena Kapoor, Mahima Chaudhary, R Madhavan, Anil Kumble, Rajneesh Duggal, Aditi Sharma Govitrikar en Rahul.

Dierenleed
De vleesindustrie veroorzaakt dierenleed op grote schaal. Kippen worden in overvolle hokken gestopt die naar ammoniak stinken. Vogels zien nooit daglicht en alles wat natuurlijk en belangrijk voor hen is wordt geweigerd. Andere dieren worden zodanig opgepropt in voertuigen op weg naar het slachthuist dat velen botbreuken oplopen, stikken of onderweg komen te overlijden.

Bij slachterijen snijden de werknemers vaak met botte messen op de keel van de geiten, schapen en andere dieren. Op het dek van visboten worden vissen vaak opengesneden terwijl ze nog in leven zijn.

Voordelen van een vegetariër
Mensen die een plantaardig dieet volgen hebben minder vaak last van hart-en vaatziekten, beroertes, kanker, diabetes en obesitas dan vleeseters. Vleesproductie verbruikt ook veel meer water, land en andere natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn dan bij de productie van vegetarische voeding.

Bron: PETA India
Met dank aan: Erik van Erne van Stichting Milieunet

Lees ook:Sonu uit de kleren voor PETA
Lees ook:“Pamplona mag niet in Bollywoodfilm”
Lees ook:Items bekende sterren leveren geld op voor goede doel
Lees ook:Video: Acteurs vragen aandacht voor borstkanker
Lees ook:Bollywood Jaaroverzicht 2010: juli t/m september

0 reacties op ““Vegetarisch eten verbetert gezondheid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.