Happy Birthday to Kajol Devgn!

Vandaag viert actrice Kajol haar 35e verjaardag.  Ze behoort in de jaren ’90 tot de top van beste Indiase actrices. 

Na haar huwelijk met acteur Ajay Devgn zette ze haar carrière op een laag pitje. Ondanks haar selectieve optreden op televisie en in films bleef zij echter favoriet voor velen. Kajol was dit jaar voor het laatst op het witte doek te zien in de hitfilm My Name is Khan.
 
De actrice acteert tijdens haar carrière in diverse films. Eind jaren ’90 beginnen regisseurs ook te experimenteren door vrouwen meer gevaagdere rollen aan te bieden. Kajol speelt de hoofdrol in Gupt, waarin ze de rol van pathologische moordenaar speelt. Ze ontvangt hiervoor ook een Filmfare Award voor ‘Best Villian’ voor haar acteerprestaties in deze film.

SRK en Kajol: Best Jodi
De meest succesvolle films in haar carrière maakt ze samen met acteur Shah Rukh Khan. Zij beginnen in 1993 samen in de film Baazigar. Na deze hit worden ze samen getekend voor meerdere films waaronder Karan Arjun en Dilwale Dulhania Le Jaayenge. Ook deze films vallen in de smaak bij het grote publiek. Zij genieten van de chemie tussen de hoofdrolspelers.  In 1998 spelen ze samen in Kuch Kuch Hota Hai van regisseur Karan Johar en in 2001 zijn ze te zien in Kabhi Khushi Kabhi Gham. En tot op de dag van vandaag zijn zij de meest geliefde jodi in de Indiase filmindustrie.

Comeback
Hierna is het een lange tijd stil rondom Kajol. Zij maakt pas in 2006 haar comeback met een andere Khan, namelijk Aamir Khan in de Yash Raj productie Fanaa.

MNIK
In 2010 verschijnt de actrice in de superhit film My Name is Khan met haar succesvolle co-acteur Shah Rukh Khan. Shah Rukh Khan’s afwijkingen in de film worden kundig in evenwicht gehouden door Kajol’s aanwezigheid. Niet alleen was de film een grote hit, maar ook de muziek werd goed gewaardeerd door het publiek.

Op 3 september is Kajol opnieuw te zien op het witte doek in de Dharma productie We Are Family. Het filmkijkend publiek kijkt uit naar meer geweldige acteeerprestaties van Kajol in de toekomst.  

Bollywood Blog wenst de actrice een fijne verjaardag met haar man en dochtertje.

Lees ook:Foto: Kajol in Student of the Year
Lees ook:Shah Rukh Khan: “Ik kan niet wachten om weer met Kajol te werken”
Lees ook:Aishwarya Rai Bachchan klaar voor comeback
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Kajol
Lees ook:Exclusieve Foto’s My Name is Khan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.