Titelsong Satyamev Jayate een kopie?

Zanger Palash Sen, van de band Euphoria, beweert dat het refrein van de themesong van het programma Satyamev Jayate is gekopieerd van het gelijknamige nummer op het album Phir Dhoom van Euphoria.

De zanger heeft de componist een brief gestuurd waarin hij dreigt juridische stappen te ondernemen.

“Het refrein is van ons”
“Ik schrok toen ik het nummer hoorde. In 2000 heeft Euphoria hun tweede album Phir Dhoom uitgebracht en een van de nummers is getiteld Satyameva Jayate. Het refrein van Ram Sampath’s compositie van Satyamev Jayate is precies hetzelfde als die van ons. De rest van het lied is anders, maar het belangrijkste gedeelte is het refrein en dat is van ons. Daarom heb ik  hen een brief toegestuurd”, aldus Sen.

Oordeel zelf

Fans wezen op gelijkenis
De zanger zegt dat het gepassioneerde fans waren die hem wezen op de gelijkenis. “We speelden dat liedje vroeger vaak op concerten. Een aantal gepassioneerde fans belden mij op en vroegen mij hiernaar.”

“Het nummer is weliswaar niet zo populair ’Maaeri’ (afkomstig van hetzelfde album) omdat we hier geen videoclip voor hebben gemaakt. Dat is overigens wel een belangrijk punt.  Wanneer iemand een nummer van 12 jaar geleden oppakt, het refrein hiervan neemt, denk ik niet dat veel mensen dit door zullen hebben.”

Hij voegt toe dat hij Ram Sampat het nummer met alle liefde zou hebben gegeven, als hij hem zou hebben benaderd. “Als Ram Sampat naar mij toe was gekomen en mij had gevraagd of hij het nummer mocht gebruiken, had ik zeker niet geweigerd. Ik zou geeneens geld ervoor aannemen, alleen een naamsvermelding van de band was genoeg geweest.”

Lees ook:Satyamev Jayate heeft bijgedragen aan verschil in maatschappij
Lees ook:Pyaar Ki Pungi een kopie van Iraans nummer?
Lees ook:Aamir Khan woedend over lastercampagne
Lees ook:Video: Dum Dum (Band Baaja Baraat)
Lees ook:Pyaar Ki Pungi is geen kopie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.