A.R. Rahman ontvangt eredoctoraat

Componist A.R. Rahman ontving afgelopen week een eredoctoraat van de Universiteit van Miami tijdens de 173e editie van de Annual Commencement Ceremony in het Yager Stadium in Oxford, Ohio.

Rahman kreeg de eer uit handen van David C Hodge.

Dit is de vierde doctoraat die Rahman heeft ontvangen. Hij werd eerder geëerd door de Aligarh Moslim Universiteit, Anna University en Middlesex University in het Verenigd Koninkrijk.

Dankwoord
“Ik wil graag een paar mensen bedanken die een hele belangrijke rol in mijn leven hebben gespeeld: Mijn vader en moeder die mij hebben opgevoed met de juiste normen en waarden; Regisseur Mani Ratnam die mij mijn eerste grote break gaf in de wereld van cinema met de film Roja; mijn Sufi-leraren die mij hebben geholpen om mezelf te ontdekken.”

“En natuurlijk mensen uit alle delen van India die mij en mijn muziek zonder enige vorm van discriminatie hebben omarmd. En dezelfde acceptatie merk ik ook in Hollywood.”

Associatie met Universiteit van Miami
“Ik kan niet geloven dat ik al meer dan tien jaar samenwerk met de Universiteit van Miami. Ik heb altijd met plezier gewerkt met uw studenten en docenten. En daarnaast heeft elke interactie gezorgd voor meer wederzijds begrip, gevoeligheid en een kans om mij te ontwikkelen op andere vlakken”, aldus Rahman in zijn speech tegen meer dan 15.000 studenten.

Werk en Awards
De componist  creerde geweldige soundtrack voor films als Roja, Bombay, Dil Se,  Taal, Lagaan, Vandemataram, Jodhaa Akbar , Delhi 6, Rockstar en Slumdog Millionaire. Voor Slumdog Millionaire won Rahman twee Oscars, twee Grammy’s , een Golden Globe en een BAFTA.

Lees ook:Video: Pure Magie – Het Beste uit Bollywood van A.R. Rahman
Lees ook:Video: A. R. Rahman wint twee Grammy’s
Lees ook:Rahman genomineerd voor Grammy Awards
Lees ook:Componist A. R. Rahman bij Jay Leno
Lees ook:A.R. Rahman opnieuw genomineerd voor een Oscar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.