Ghazal Maestro Mehdi Hassan overleden

Ghazal-legende Mehdi Hassan, de melodieuze stem achter hits als ‘Patta Patta, Boota Boota’ en ‘Kab ke Bichhare’, is vanmorgen op 84-jarige leeftijd overleden. Dit bevestigde zijn zoon Arif Hassan.

“Mijn vader is overleden om 12:22 na een lange strijd tegen verschillende kwalen,” aldus Arif. Sinds eind jaren ’80 had de zanger veel last van zijn longen en borstkas. De afgelopen twaalf jaar verslechterde zijn toestand.

De zanger werd enkele dagen geleden opgenomen in het Agha Khan ziekenhuis in Karachi, nadat hij problemen kreeg met zijn ademhaling. Eerder deze maand verloor de zanger zijn stem, waarmee hij miljoenen mensen wist te mesmeriseren.

Honderden fans verzamelden zich bij het ​​ziekenhuis nadat het nieuws van zijn dood werd bekendgemaakt.

Hassan werd in 1927 geboren in het dorp Luna in de Indiase staat Rajasthan. Hij behoorde tot een familie van traditionele muzikanten. Zijn familie emigreerde naar Pakistan ten tijde van de opsplitsing van Brits-Indië in een onafhankelijk India en Pakistan.

De zanger werd vooral bekend door zijn ghazals. Daarnaast zong hij ook thumris en zong hij voor Pakistaanse films. Hij ontving vele awards en onderscheidingen waaronder de Saigal Award in India.

Bollywood Blog wenst de familie veel sterkte in deze moeilijke periode.

Lees ook:Gerenommeerde ghazal zanger Jagjit Singh overleden
Lees ook:Rajesh Khanna overleden
Lees ook:Shruti Hassan aangevallen door stalker
Lees ook:Joy Mukherjee overleden
Lees ook:Huis Prithviraj Kapoor in Peshawar omgebouwd tot museum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.