Hoeveel verdienen onze Bollywoodsterren?

Salarissen van onze Bollywoodacteurs rijzen de pan uit. Een van de acteurs die zijn prijs recent heeft verhoogd naar een onaanvaardbaar bedrag is Ajay Devgn.

Mocht je ooit van plan zijn om een Bollywoodfilm te maken met sterren, let dan goed op.

Een toonaangevende producent onthulde dat Devgn na het verbazingwekkende succes van Rohit Shetty’s Bol Bachchan nu 1 crore ( EUR 144.122) per dag in rekening brengt.

“Ik benaderde hem voor een cameo waarvoor hij 7 dagen beschikbaar moest zijn. Toen werd mij verteld dat zijn dagprijs nu 1 crore is. Dit betekent 7 crores (EUR 1.009.730) voor een cameo.” Of de producent daarmee akkoord gaat valt nog te bezien. Devgn is in ieder geval niet van plan zijn honorarium te veranderen.

Ajay Devgn
Een andere producent bevestigt het bedrag, maar voegt toe dat dit alleen geldt voor cameo’s. “Ajay vraagt dit bedrag alleen voor cameo’s. Voor een film is zijn honorarium vastgelegd op 20 crores (EUR 2.885.282). Je mag dan ook niet vergeten dat Rohit Shetty de man is achter zijn recente succes, want zeg nou zelf…Ken jij Tezz, Aakrosh en Rascals nog?”

Akshay Kumar
Wanneer hem wordt gevraagd naar het salaris van andere sterren antwoord de man: “Akshay Kumar vraagt en ontvangt 40 crores (EUR 5.769.560) per film. En anders 25-30 crore (EUR  3.604.326- 4.325.191), maar dan is er winstdelingsregeling. Kumar ontvangt dan 25% van de totale winst.”

De Khans!
Aamir Khan en Shah Rukh Khan hebben een marktprijs van 25-30 crores (EUR  3.604.326- 4.325.191), maar dat is vaak niet hetgeen wat zij vragen. Dit hangt af van de producent, de regisseur waar zij mee werken en of zij de film co-produceren. Zij spreken onderling een bedrag af met de producenten.”

“SRK staat er zelfs om bekend dat hij films gratis doet, zoals Yash Chopra’s Jab Tak Hai Jaan. Het grootste deel van zijn inkomsten komt dan ook uit zijn functie als ambassadeur voor merkartikelen zoals Tag Heuer en Hyundai. Hetzelfde geldt voor Amitabh Bachchan.”

Kapoor
Ranbir Kapoor rekende eerder een bedrag van 9 crores (EUR 1.289.526) en schijnt nu zijn prijs te hebben verhoogd naar 20 crores (EUR 2.885.282). Volgens de laatste geruchten geldt dit echter alleen voor de reclamedeals. Voor films staat een vast honorarium.

Salman Khan
Maar de best betaalde ster op dit moment is Salman Khan, die een duizelingwekkend bedrag van 60 crores (EUR 8.596.843) vraagt. “Op dit moment zal niemand hem dit bedrag weigeren, want zijn films werken nu eenmaal aan de box-office en zolang dat zo blijft, zal zijn prijs alleen maar stijgen,” aldus de producent.

Lees ook:Big Pictures krijgt rechten ’3 Idiots’ voor hoge prijs
Lees ook:Week Special: Harde uitspraken Shailendra Singh
Lees ook:Televisierechten Ra.One verkocht voor 40 Crore
Lees ook:Release datum Bollywood film Shivaay bekend
Lees ook:Week Special: Harde uitspraken Shailendra Singh

Eén reactie op “Hoeveel verdienen onze Bollywoodsterren?

  1. Ajaynanan

    Ik denk dat jullie deze informatie uit jullie neus hebben gepeuterd
    Als het zou kloppen dat Akshay’s honorarium 40cr. is betekend de nu in de bios draaiende film kosten+P&A = 45cr alleen hem is uitgekeerd

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.