Actrices uit Bollywood – Zeenat Aman

Zeenat AmanZeenat Aman is geboren op 19 november 1951. Ze begint haar carrière met een kleine rol in de film Hulchul uit 1971.

Aman was de enige dochter uit het huwelijk van een moslim vader en een hindoe moeder. Haar vader was één van de schrijvers van de hitfilm Mughal-E-Azam.

Aman stond bekend om haar lef. Haar uitdagende personages on-screen waren compleet het tegenovergestelde van Aman’s echte persoonlijkheid. Dat was ook hetgeen wat haar aantrok aan die personages.

Aman was de antithese van de succesvolle Hindi film hoofdrolspeelster. Ze was de eerste actrice die in Westerse kleding rondliep, Hindi met een buitenlands accent sprak en verbrak op een succesvolle manier de mythe dat modellen niet zouden kunnen acteren.

De actrice vond dat het tijd was dat de actrices een metamorfose ondergingen en gaf de ouderwetse look een verfrissende stijl en kledingsmaak. Ze maakte van een desi-mem een hippe meid. En de kleding die zij destijds droeg, lijkt wel tijdloos, want de jaren ’70 look is weer helemaal in.

Haar acteerprestaties konden de critici niet imponeren, maar ze wist gaandeweg haar expressies en stijl te verbeteren. Films zoals Dhund, Satyam Shivam Sundaram, Insaf Ka Tarazu, Qurbani, Don en Dostana brachten haar naar de top van een revolutionaire beeld.

De actrice trad in 1985 in het huwelijk met Mazhar Khan. Samen kregen zij twee zoons;  Azaan en Zahaan Khan. Haar man overleed in 1998 aan een nierziekte. Momenteel woont de actrice met haar twee zoons in Mumbai.

Lees ook:Anurag Kashyap en Kalki Koechlin getrouwd
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Katrina Kaif
Lees ook:Imran Khan stapt in het huwelijksbootje
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Kajol
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Sharmila Tagore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.