Actrices uit Bollywood – Hema Malini

Hema Malini wordt geboren op 16 oktober 1948 in Tamil Nadu. Ze maakt haar debuut in 1968 in de film Sapnon Ka Saudagar, waarin ze schittert naast Raj Kapoor.

Ze acteert met Dev Anand in Johnny Mera Naam, maar wordt pas echt succesvol na films als Seeta aur Geeta en Dream Girl.  Malini speelde in vele films in de jaren 70 en 80. In deze jaren vormde ze een hitpaar met Dharmendra met wie ze later in het huwelijk trad. In Sholay vertolkte ze de rol van Basanti die tot op de dag van vandaag in ieders geheugen staat gegrift.

Ze staat wellicht het best bekend om haar glamour, stijl en bekwaamheid op het gebied van klassieke Indiase dans.

Dream Girl
A
ls je haar op het scherm zag kon je niets meer herinneren dan dat mooie gezicht. Vraag het aan de mannen in de industrie die allemaal in de rij stonden voor haar en de miljoenen Indiërs voor wie ze het ultieme droom meisje was om mee te trouwen. Acteren was dus niet de enige reden waarom de zo populair was.

Malini gaf ons niet alleen maar glamour en entertainment. Ze is er ook in geslaagd om een aantal sterke dramatische films als Khushboo te geven.
De actrice krijgt twee dochters met Dharmendra, Esha en Ahana. Ook zij zijn allebei toegewijde Bharatnatyam danseressen. 

Op dit moment is Malini het grootste deel van haar tijd betrokken bij sociale activiteiten van liefdadigheidsorganisaties, maar af en toe maakt ze tijd voor een kleine rol in een film.

Lees ook:“Alles wat ik ben is dankzij Hema Malini”
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Shabana Azmi
Lees ook:Ahana Deol klaar voor carrière in Bollywood
Lees ook:Esha Deol trouwt op 29 juni
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Vidya Balan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.