Preview: Paathshaala (16 april 2010)

Paathsaala PosterEros Entertainment & Paperdoll Entertainment presenteren de drama Paathshaala (school) met in de hoofdrollen Shahid Kapoor, Nana Patekar en Ayesha Takia Azmi.

De film is geproduceerd door Ahmed en Shaira Khan en geregisseerd door Milind Ukey.

Het studentenleven
We lezen elke dag in de krant over studenten die te lijden hebben onder de zware studiedruk, ouders die opgezadeld worden met stijgende kosten, docenten die studenten een onmenselijke behandeling geven en studenten die zelfmoord plegen. Wat is er gebeurd met het onderwijssysteem?

Paathshaala probeert een antwoord te geven op veel van dit soort vragen. Het geeft een beeld van de hoge waarde die wordt gehecht aan het huidige onderwijssysteem in India.

Het verhaal werpt licht op de tekortkomingen en fouten die worden gemaakt op de huidige scholen. Scholen waar hoge principes, waarden en normen niet meer prevaleren. Het is beschamend dat zelfs het onderwijs ten prooi is gevallen aan de druk van competities en commercie. Paathshaala doet een poging om dit soort delicate onderwerpen aan het licht te brengen. De toekomst van de jeugd staat op het spel en als dit zo door blijft gaan zal het onderwijssysteem een bedreiging voor de toekomst worden.

Personages
Principal Aditya Sahay (Nana Patekar) is al 32 jaar lang als directeur verantwoordelijk voor de groei en reputatie van de Saraswati Vidya Mandir school. Hij is een man van principes . Onderwijzen is zijn passie en de kwaliteit van het onderwijs betekent alles voor hem. Studenten en docenten respecteren hem, maar vrezen voor zijn strengheid. Hij ziet het onderwijs en de toekomst van zijn leerlingen als een levensmissie, waarvoor hij zijn persoonlijke belangen opzij zal moeten zetten.

Modern en Liberaal
Rahul Prakash Udyavar (Shahid Kapoor) is leraar Engels en treedt toe tot Saraswati Vidya Mandir. Hij vertegenwoordigt zeer moderne en liberale opvattingen over het onderwijs en de mentale groei van kinderen. Hij is liefdevol, barmhartig en doet geen moeite om een goede band te krijgen met zijn leerlingen of collega’s.

Rahul wil zich inzetten tegen alle onrecht die de studenten wordt aangedaan. Zijn missie is het creëren van een onderwijssysteem dat gebaseerd is op doorzettingsvermogen, kennisoverdracht en vooruitgang. Dit levert veel tegenwerking op.

Gerechtigheid binnen onderwijssysteem
Anjali Mathur (Ayesha Takia Azmi) is een enthousiaste lerares, die altijd bereid is om verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om de vooruitgang van de studenten. Anjali houdt zoveel van haar werk dat ze binnen de school meerdere taken op zich neemt. Ze offert hiervoor zelfs haar carrière in het buitenland op omwille van haar strijd voor gerechtigheid binnen het onderwijssysteem in haar land.

Lesgeven is een nobel beroep. Maar geldt deze uitspraak vandaag de dag nog steeds? Is het onderwijs niet bezweken aan de modernisering in een tijdperk waarin de wereld steeds commerciëler wordt?

Paathshaala werd in 36 dagen opgenomen en vertelt een zeer belangrijke boodschap aan de wereld. Kijk zeer zeker naar deze film, want je hoeft niet per se in de schoolbanken te zitten om veel te leren.

De drama Paathshaala komt aanstaande vrijdag 16 april wereldwijd uit en is tevens in de Nederlandse bioscopen te zien.

Lees ook:Paathshaala gaat over het onderwijssysteem
Lees ook:First Look: Paathshaala (april 2010)
Lees ook:Acteurs Aarakshan staan voor 1 dag voor de klas
Lees ook:Yale: “Focus op Shah Rukh Khan’s leven en werk”
Lees ook:Actrices uit Bollywood – Vidya Balan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.