Recensie: Happy Ending (21 november 2014)

“Ik hou van jou”…een zin die voor de een een geheel nieuwe wereld opent terwijl het voor de ander angstaanjagend is.

De film Happy Ending geeft een kijkje in het leven van een persoon die allergisch is voor deze magische woorden.

Happy Ending opent een korte uitleg over mannen. Mannen zijn honden, maar er zijn verschillende soorten honden. Je hebt honden die trouw zijn aan hun baas (refererend aan vrouw) en hun hele leven op die manier doorbrengen. Dan zijn er straathonden. Ze leven overal en nergens en deze honden zijn nog op zoek naar zichzelf.

Synopsis
Yudi (Saif Ali Khan) is auteur. Hij schreef enkele jaren geleden een bestseller, maar heeft sinds die tijd een zogenaamde ‘writersblock’. Hij houdt zich alleen maar bezig met roem, geld en meisjes…totdat het geld op is. Hij is verslagen door een nieuwe succesvolle auteur, Aanchal Reddy (Iliana D’Cruz), wiens romantische boeken als warme broodjes over de toonbank gaan.

Dan geeft zijn uitgever hem nog een laatste kans. Yudi mag het script schrijven voor een de acteur Armaan (Govinda). Ook nu krijgt hij nauwelijks iets op papier. Hij zit gevangen tussen het vinden van inspiratie en ware liefde. Hij besluit vrienden te worden met Aanchal.

Hij leert het een en ander over de liefde, maar komt erachter dat zij net als hij is. Ze hebben het leuk samen en spreken af om niet verliefd te worden, maar terwijl Aanchal zich aan de afspraak houdt is het Yudi die zich realiseert wat echte liefde is.

Saai
Het regisseursduo dat ons Go Goa Gone gaf besluit buiten hun comfortzone te stappen en zijn er niet erg succesvol mee. Happy Ending toont enkele leuke scenes, maar houdt de aandacht niet vast.

Laks acteerwerk
Romantische komedies is een genre waarin Saif Ali Khan zich het meest comfortabel in voelt en misschien wel iets te comfortabel. Khan slaapwandelt door deze film. Hij hoeft geen moeite te doen om in de huid te kruipen van dit personage, want hij deed dat eerder in Hum Tum en Salaam Namaste.

Ileana D’Cruz is een verfrissend gezicht, maar op een of andere manier komt ergens een gevoel van onervarenheid naar boven drijven.

De acteur waar je op zit te wachten is Govinda. Hij is goed in zijn rol, maar krijgt te weinig screentijd om er daadwerkelijk iets van te maken. Ranvir Shorey was volledig onnodig. Preity Zinta heeft een prachtige cameo in de film. Zij is een actrice die we maar al te graag weer op het witte doek willen zien.

Vermoeiend
Happy Ending laat je vermoeid achter, want het zit vol met clichés.  Yudi houdt zich alleen maar bezig met meisjes, heeft bindingsangst, rent weg voor de liefde…maar dan ontmoet hij dat ene meisje die zijn hart sneller laat kloppen. Alleen er is een probleem…zij rent net als hij weg voor de liefde. En hoe breng je twee mensen bij elkaar die allergisch zijn voor de woorden: Ik hou van jou? Dat is het uitgangspunt van deze film.

Mist diepgang
Het probleem met deze film is dat er geen diepgang is. Er zit geen verhaal achter de hoofdrolspelers. Happy Ending slaat de weg in van de standaard romantische komedies, zonder dat er echt chemie is tussen de hoofdrolspelers, en mist de kans om zich te onderscheiden. Het is voorspelbaar en je bent ontzettend ‘Happy’ wanneer de film is afgelopen.

Lees ook:Video: The Making of Dilwale Dulhania Le Jayenge
Lees ook:Exclusieve video: Imran Khan op de versiertour (I Hate Luv Storys)
Lees ook:Preview: Ajab Prem Ki Ghazab Kahani (6 november 2009)
Lees ook:Cast van Happy New Year gaat op wereldtour
Lees ook:Preview: Jhootha Hi Sahi (22 oktober 2010)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.