Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed

De 20-jarige huishoudster van acteur Shiney Ahuja, die hem in 2009 beschuldigde van verkrachtig en later haar verhaal veranderde, mag opgelucht ademhalen. De politie in de staat Maharastra heeft besloten om geen aanklacht tegen haar in te dienen wegens meineed.

“We hebben besloten om geen aanklacht in te dienen wegens meineed. Ze heeft al genoeg geleden en ontvangt een pardon van ons”, aldus de politie.

In juni 2009 had het slachtoffer een klacht ingediende bij de politie dat ze was verkracht door de acteur in zijn huis. Shiney werd  op 14 juni gearresteerd.

Aangifte was in opdracht van…
Ondanks dat de vrouw op 8 september 2010 haar verhaal veranderde, met een beroep op indirect bewijsmateriaal, werd Ahuja afgelopen 30 maart alsnog veroordeeld en kreeg zeven jaar gevangenisstraf. De vrouw vertelde de rechtbank dat Ahuja haar niet had verkracht en zij de aanklacht had ingediend in opdracht van iemand anders.

Ahuja is in hoger beroep gegaan. Deze aanvraag is nu in behandeling bij de Bombay High Court en de acteur is momenteel vrij op borgtocht.

Lees ook:Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar cel
Lees ook:Hooggerechtshof laat Ahuja vrij
Lees ook:Shiney Ahuja na drie maanden op vrije voeten
Lees ook:Ahuja’s dienstmeid ontkent verkrachting
Lees ook:Ahuja gaat in hoger beroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.