Fotografen boycotten Salman Khan

Indiase fotografen hebben besloten om acteur Salman Khan te boycotten, nadat bodyguards van de acteur hen geen mogelijkheid gaven om foto’s te maken van de superster en zelfs zo ver gingen dat een van hen een lens stuk sloeg.

Salman moet excuses aanbieden
“Salman Khan moet zijn excuses aanbieden, anders maken we geen foto’s meer van hem. Deze boycot duurt tot 25 juli, wanneer zijn film Kick wordt uitgebracht. We maken geen foto’s meer van hem, ook al fiets hij op Bandstand. De vakbond bespreekt deze kwestie binnenkort”, aldus een van de fotografen.

De fotograaf reageert op het incident dat vorige week plaatsvond tijdens de onthulling van de video Devil – Yar Naa Miley, waarbij fotografen naar verluidt werden afgetuigd door de bodyguards van Khan en de beveiliging van het hotel waar de onthulling plaatsvond.

De 48-jarige acteur reageerde furieus tijdens het evenement: “Degene die het evenement willen bijwonen zijn van harte welkom. De rest kan nu de zaal verlaten.” Ook dit schoot in het verkeerde keelgat bij de fotografen.

Volgens een ooggetuige ging het echter niet om Khan’s beveiliging, maar was het de beveiliging van het hotel dat zich tegen de paparazzi keerde. “Enkele fotografen vielen de beveiliging van Salman aan en dat is wat de reactie van Salman veroorzaakte. Als ze niet wilden werken, mochten ze vertrekken. ”

Agressief en onredelijk gedrag
“Fotografen worden steeds agressiever en onredelijker. Ze weigeren instructies op te volgen. Salman hoeft zijn excuses niet aan te bieden. Het was niet zijn fout. Hij heeft niemand iets aangedaan”, aldus een productie-assistent.

Khan is blij voor ze
Khan is niet verontrust en reageert op Twitter nogal lacherig op het nieuwsbericht. “Haha! Dit noem ik een standpunt innemen. De fotografen zullen werk verliezen, maar hebben alsnog besloten om geen foto’s van mij te nemen. Ik ben blij voor ze. Ik zou enorm veel respect voor ze hebben als ze dit volhouden.”

Eigen ervaring
De Indiase paparazzi is inderdaad zeer agressief en onbeleefd. Toen ik diverse evenementen in Mumbai bijwoonde en foto’s wilde maken krijg je daar zelfs als fotograaf de kans niet voor.

Ze slaan elkaar, schreeuwen richting de acteurs en weigeren instructies van de PR op te volgen. Ze hebben een eigen wil en als het niet gaat zoals zij dat willen dan worden ze agressief.

Ik begrijp dat dit voor acteurs iedere keer opnieuw een lastige situatie is. Zelfs als journalist wordt je hier erg moe van. Zelfs wanneer de acteurs hen verzoeken om het rustiger aan te doen hebben ze direct een weerwoord terug. Het lijkt bijna alsof ze worden geselecteerd op onbeleefd gedrag…

Een scenario van deze situatie
Naar aanleiding van wat ik heb meegemaakt en de situatie zoals deze hierboven wordt geschetst kan ik een scenario bedenken dat heeft plaatsgevonden die bewuste dag.

Acteur Salman Khan kwam binnen voor het evenement en werd direct belaagd door een grote groep van fotografen. De bodyguards en beveiliging van de locatie deden hun uiterste best om de fotografen op een afstand te houden. Dit zorgde voor ophef en verzet wat leidde tot irritatie bij de fotografen. Deze irritatie werd geuit door geschreeuw richting de beveiliging.

Khan luisterde mee en hem enkele keren meegemaakt te hebben tijdens evenementen kan ik beamen dat hij van niemand  ongemanierd, onbeleefd en agressief gedrag accepteert en dat leidde tot zijn reactie richting de fotografen.

De 48-jarige acteur zal zich niet druk maken om de zogenaamde boycot. Hij heeft namelijk even rust van de paparazzi en is niet degene die hier werk verliest.

Lees ook:15.000 families boycotten films Aamir Khan
Lees ook:Katrina Kaif schrijft open brief aan media
Lees ook:Concert Sonu Niigaam gaat niet door
Lees ook:First look: Aishwariya Rai Bachchan in Heroine
Lees ook:Exclusieve foto’s: Bodyguard (31 augustus 2011)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.