Ranbir’s moeder in Raajneeti is 30-jarige Nikhila

raajneeti-for-web-1Ze is maar drie jaar ouder, maar debutante Nikhila Trikha is de uitverkorene om Ranbir Kapoor’s moeder spelen in de politieke drama Raajneeti.
“Ik was heel duidelijk dat het gezicht van de actrice een sterke gelijkenis moest tonen met Ranbir’s gezicht. Ik wilde Ranbir en Arjun Rampal als broers en ik wilde een actrice die zou lijken op Ranbir’s moeder”, zei regisseur Prakash Jha.

Fysieke kenmerken
Ranbir Kapoor was zeer nauwkeurig als het neerkomt op wie de rol van zijn moeder op zich zou nemen. Voor Rajneeti werd de keuze nog moeilijker omdat Jha een vrouw zocht die ook fysiek op Kapoor lijkt.

Na het bestuderen van een aantal ongebruikelijke actrices voor de rol van zijn moeder inclusief Raveena Tandon, die dacht dat ze was niet oud genoeg was om Kapoor’s moeder te spelen, en Mrinal Kulkarni,  besloot Jha de 30-jarige Nikhila Trikha te casten.

Ook de jonge Kapoor-telg was blij met de keuze van de regisseur. De onbekende Trikha speelt de rol van een jonge vrouw die de politieke taken van haar familie op zich neemt en deze later overdraagt aan haar zoon.

“Acteerervaring was geen vereiste”
Jha staat erom bekend dat hij alleen met ervaren actrices werkt, hoe kan het dat Jha zo’n complexe rol aanbiedt aan een onervaren actrice? “Toen Nikhila auditie deed voor de rol, wist ik instinctief dat ze geschikt was voor de rol, hoewel ze geen acteerervaring had. Zelfs Ranbir, die jonger is dan haar, was veel meer ervaren. Maar hij heeft nooit haar laten voelen als een nieuwkomer,” zei Jha.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Nikhil Trikha? Vanaf vandaag draait Raajneeti in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:Ranbir Kapoor gaat op wereldtour
Lees ook:Exclusief! Trailer: Besharam (2 oktober 2013)
Lees ook:Raajneeti 2 is een feit
Lees ook:Weekspecial: Ranbir Kapoor over de vrouwen in zijn leven
Lees ook:Rishi Kapoor trots op zoon Ranbir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.