Na Agent Vinod ook Housefull 2 aangeklaagd wegens plagiaat

Na Agent Vinod zijn het nu de makers en componisten van Housefull 2 die voor de rechter mogen verschijnen. Waarom?

Zanger Abhijeet Bhattacharya beschuldigt de componisten Sajid-Wajid van plagiaat. Zij zouden een melodie uit een van zijn liedjes van zijn album Tere Bina uit 2005 hebben gebruikt voor het nummer Do You Know.  

Dit is gewoon plagiaat

“Ik heb geen problemen met het nummer, maar ze hebben schaamteloos de hoofdmelodie van mijn lied Baje Jo Bansi overgenomen in het nummer Do You Know. Iedereen kan het horen en dit is gewoon plagiaat. Ik heb er een jaar overgedaan om die bepaalde melodie samen te stellen”, aldus de zanger.

Bhattacharya voegt toe dat het hem niet gaat om de film of om de release van de film tegen te houden.  “Het gaat om de pijn. Ze hebben het nummer niet gekopieerd, maar de hoofdmelodie gebruikt in het nummer. Het zijn ontzettend goede componisten. Ze hadden de melodie ook gewoon aan mij kunnen vragen. Ik zou hier geen probleem van hebben gemaakt.”

Waarom naar de rechter?
Componist Sajid reageert woedend op de beschuldiging. ”Wij zijn geschokt.  We werken allebei binnen dezelfde industrie. Als hij ergens mee zit, dan had hij ons ook gewoon op een vriendschappelijke manier kunnen benaderen. Waarom direct naar de rechter stappen? Als wij de intentie hadden om iets te kopieren, konden we toch een internationale tune pakken? “, aldus Sajid.

Naar de rechter gaan is trend
Sajid Nadiadwala, producent van Housefull 2,  zegt zeer verrast te zijn met deze stap van Abhijeet. ”Dit is zeer zeker een verrassing voor mij, want wij hebben vaak met Abhijeet gewerkt. Ik denk dat naar de rechter stappen tegenwoordig een of andere trend is geworden.”

Volgens de producent had Abhijeet ook gewoon bij hem kunnen aankloppen. “Als hij problemen had met het nummer, kon hij dit ook bij mij melden. Ik zou hem met alle plezier hebben geholpen en we zouden met hem en Sajid-Wajid om de tafel gaan zitten om het probleem op te lossen”, zegt hij.

Ik ben niet uit op geld. Ik wil gewoon excuses
Abhijeet Bhattacharya: “Ik ben gezegend met naam, roem en rijkdom, dus mijn bedoelingen zijn niet gericht op roem of geld. Daar gaat het mij niet om. Ik wil gewoon een excuses. ” 

Oordeel zelf

Housefull 2 – Do You Know

Abhijeet Bhattacharya – Mujhe Kanhaiya Kaha Karo

Lees ook:Housefull maakt plaats voor Kites
Lees ook:John Abraham in Housefull 2
Lees ook:Videoblog: Housefull – Dag 21-24
Lees ook:Videoblog: Housefull – Dag 17-20
Lees ook:Videoblog: Housefull – Dag 33-37

Eén reactie op “Na Agent Vinod ook Housefull 2 aangeklaagd wegens plagiaat

  1. TheFirst

    Het lijkt inderdaad erg op elkaar. Maargoed, wat is tegenwoordig nog 100% origineel? Alles is wel eerder gedaan…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.