Barfi! op longlist Oscars

Barfi, geregisseerd door Anurag Basu, staat op de longlist en behoort tot een van de 71 films die kans maken op een nominatie in de categorie Beste Buitenlandse Film.

De film, met in de hoofdrollen Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra en Ileana D’Cruz, werd zeer gewaardeerd in zowel India als daarbuiten.

The Intouchables
Op de longlist vinden wij ook de Franse hit The Intouchables, van regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano. De film heeft internationaal al meer dan 355 USD verdiend.

De film vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Philippe, een miljonair in een rolstoel,  en de energieke Driss die wordt ingehuurd als zijn verzorger.

Overige inzendingen
Daarnaast zien we The Patience Stone van de Afghaanse filmmaker Atiq Rahimi en Amour van regisseur Michael Haneke (Oostenrijk). Amour won eerder in mei de eerste prijs op het Filmfestival van Cannes.

Overige inzendingen zijn The Hypnotist van Lasse Hallstrom (Zweden), Kon-Tiki from directors Joachim Ronning en Espen Sandberg (Noorwegen), Natalia Belyauskene’s If Only Everyone (Armenie), Kauwboy van regisseur Boudewijn Koole (Nederland) en War Witch van Kim Nguyen (Canada), Ould-Khelifa’s Zabana (Algerije) en David Tosh Gitonga’s Nairobi Half Life.

Iran protesteert
Dit jaar ontbreekt de Oscarwinnaar van vorig jaar, Iran. Het land heeft zich afgemeld uit protest tegen de YouTube-video Innocence of Muslims.

Op 10 januari worden de definitieve vijf genomineerden bekendgemaakt. De uitreiking van de Oscars vindt plaats op 24 februari 2013.

Lees ook:Geen Oscarnominatie voor Barfi!, India uit de race
Lees ook:Pyaar Ki Pungi een kopie van Iraans nummer?
Lees ook:Ranbir Kapoor gaat op wereldtour
Lees ook:Indiase remake The Intouchables in handen van Karan Johar
Lees ook:Big Pictures krijgt rechten ’3 Idiots’ voor hoge prijs

0 reacties op “Barfi! op longlist Oscars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.