Ek Tha Tiger enige Bollywoodfilm op jaarlijkse Zeitgeist-rapport

Bollywood’s blockbuster Ek Tha Tiger is de enige Bollywoodfilm dat voorkomt op het jaarlijkse Zeitgeist-rapport van internationale trending topics van Google.

De film staat genoteerd op plaats nummer zeven.

Google presenteert in het jaarlijks terugkerende Zeitgeist-rapport de speelfilms waarop filmliefhebbers in 2012 het meest hebben gezocht.

De film bevindt zich in zeer goed gezelschap met onder andere The Hunger Games (eerste plaats), Skyfall, Prometheus en Paranormal Activity 4.

Ek Tha Tiger staat tevens boven aan de lijst van ‘meest gezochte films in India’ en op de vierde plaats in de algemene zoeklijst van 2012. Ook staat de film op de lijst van meest bekeken op mobiele apparaten in India.

Opbrengst
Kabir Khan’s film zag een wereldwijde release op 15 augustus 2012. De film verbrak alle eerdere records van de eerste dag aan de box office door maar liefst 33 crore (EUR 463.259) te verdienen. In totaal bracht de film meer dan 300 crore (EUR 41.750.877) op.

Op de Indiase Zeitgeistlijst wordt Ek Tha Tiger gevolgd door de superhit Rowdy Rathore en Jannat 2. Ook sequels als Housefull 2, Raaz 3 en Jism 2 staan in de top 10 van meest gezochte films.

Zeitgeist-rapport
Het Zeitgeist-rapport wordt samengesteld op basis van de analyse van miljoenen zoekopdrachten die Google dagelijks van gebruikers ontvangt. Door analyse van zoekopdrachten weerspiegelt Google de tijdsgeest (‘Zeitgeist’). Naast het Zeitgeist-rapport, dat een overzicht geeft van de populairste trends in 2012, biedt Google verschillende tools aan, waaronder Google Trends, die gebruikers inzicht geven in wereldwijde, regionale, actuele en historische zoektrends.

Lees ook:Sunny Leone meest gegooglede persoon van 2012
Lees ook:Google lanceert Indiase muziekzoekdienst
Lees ook:Big Pictures krijgt rechten ’3 Idiots’ voor hoge prijs
Lees ook:Exclusieve video: Mashallah (Ek Tha Tiger)
Lees ook:Exclusieve video: The Tiger Song (Ek Tha Tiger)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.