Google lanceert Indiase muziekzoekdienst

google_india_logoIndiase Google-gebruikers kunnen met de nieuwe zoekmachine van Google voortaan makkelijker legale muziekstreams en -downloads te vinden. Het Amerikaanse bedrijf, dat op deze manier piraterij wil tegengaan, heeft daartoe met diverse contentaanbieders overeenkomsten gesloten.

Techcrunch meldt dat de nieuwe service: google.co.in/music, nu al beschikbaar is. Via deze website kan naar Indiase muziek worden gezocht. Het Amerikaanse bedrijf wil het nieuwe onderdeel uiteindelijk volledig integreren in de zoekmachine. De bedoeling is dat er dan bij alle muziekgerelateerde zoekopdrachten legale muziekstreams en -downloads bovenaan staan, zo schrijft The Wall Street Journal.

In eerste instantie is alleen Hindi muziek beschikbaar. De drie aanbieders waar Google nu overenkomsten mee heeft gesloten, bezitten de rechten van honderdduizenden Indiase muziekstukken. Naast populaire Bollywood-muziek zijn ze ook eigenaar van de rechten van veel klassieke Indiase muziek.

Een van deze aanbieders is Saavn. Volgens Vinodh Bhat van dit bedrijf zullen adverteerders zich eerder aan een muziekdienst binden als ze weten dat het een legale dienst is. Saavn hanteert nu nog een advertentiemodel om geld aan zijn muziek te verdienen. Bhat en Google wilden verder geen commentaar op de plannen geven, schrijft Reuters.

In India groeit het aantal internetgebruikers nog altijd snel, al zijn er momenteel maar 81 miljoen internetgebruikers op een bevolking van meer dan een miljard mensen. Daarnaast hebben de meeste Indiase internetters een langzame verbinding.

(Bron: tweakers.net)

Lees ook:Amitabh Bachchan krijgt een app
Lees ook:Ek Tha Tiger enige Bollywoodfilm op jaarlijkse Zeitgeist-rapport
Lees ook:Ramayana moet helpen Chrome te introduceren in Azie
Lees ook:The Phone verkocht aan MTV India
Lees ook:Madhuri Dixit heeft een eigen app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.