Ram Gopal Varma: “Er zit geen greintje originaliteit in mij”

Filmmaker Ram Gopal Varma noemt zichzelf liever ‘doorgeefluik’ van de creativiteit van anderen en zegt dat hijzelf geen greintje originaliteit bezit.

“Alles wat ik zeg, elke film die ik maak en elk shot dat ik neem is gekopieerd van ergens … ik bezit geen greintje originaliteit,” aldus de regisseur.

“Ik beschouw mezelf hooguit als een ‘doorgeefluik’  van de creativiteit van anderen en ben in het slechtste geval een vernietiger hiervan, te wijten aan verkeerde interpretatie en verkeerde voorstelling van zaken.”

RGV nam ooit de taak op zich om een remake te maken van de eerste echte, grote hitfilm uit de Indiase Cinema, Sholay, maar de remake-versie met de titel Aag was zeer teleurstellend.

In 2006 produceerde en regisseerde Varma de film Shiva, een remake van de gelijknamige Telugu film uit 1989. Dit was zijn debuut als regisseur. Ondanks het succes van het origineel wist de Hindi-versie deze magie niet opnieuw te creëren.

Zijn film Sarkar was een losse bewerking van Mario Puzo’s roman The Godfather, terwijl het vervolg getiteld Sarkar Raj  een origineel plot had.

Lees ook:Sarkar 3 zonder Aishwarya Rai Bachchan
Lees ook:SRK in Hindi-remake van Zuid-Indiase film?
Lees ook:First Look: Himmatwala (29 maart 2013)
Lees ook:EXCLUSIEF! Trailer: Himmatwala (29 maart 2013)
Lees ook:Tathaiya met Ajay en Tamannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.