Mahesh Bhatt: “Film moet het huidige scenario weerspiegelen”

Al sinds jaar en dag staat regisseur-producent Mahesh Bhatt bekend om zijn unieke films. Hij stopte echter met schrijven en regisseren in 1999 om jonge filmmakers een kans te geven hun talent te tonen.

“Ik zal alleen weer beginnen met schrijven wanneer er een unieke vraag ligt. Op dit moment laat ik alles over aan mijn creative director.”

Weerspiegeling van het huidige scenario
Bhatt staat erom bekend films te maken die afwijken van de typische masalafilms waar Bollywood zo bekend om staat. De filmmaker zegt dat hij altijd iets probeerde te creëren waarin het huidige scenario wordt weerspiegeld.

“Als filmmaker wil ik niets liever dan een film creëren waarin het huidige scenario wordt beschreven. En omdat het een film is, wil je niet alleen een boodschap overbrengen, maar ook het publiek entertainen.”

Technologie
De laatste jaren is er veel veranderd in Bollywood. De nieuwe generatie vertelt verhalen op een andere wijze dankzij de nieuwe technologische mogelijkheden.

“Tijden veranderen en ook de trends in Bollywood veranderen. Je moet je aanpassen aan iedere trend. De manier waarop een verhaal wordt verteld is altijd vanuit het perspectief van de regisseur en met de huidige technologie is dat veel makkelijker geworden.”

Hij voegt toe dat met de geavanceerde technologie er zoveel mogelijk is. “De technologie heeft niet alleen de stijl van filmmaken veranderd, maar ook de manier waarop mensen de films ontvangen. Je moet voortdurend up-to-date zijn met de nieuwste technieken, want die zijn nodig om je ideeën over te brengen.”

Effectief medium
Bhatt is ervan overtuigd dat cinema een effectief medium is. “Film is een effectief medium. Er zijn veel zaken die onze aandacht nodig hebben. Mits goed gebracht, kan een film zeer veel impact maken op de mens en leef- en denkwijze.”

Lees ook:Video: Bollywood familie Bhatt in een exclusief interview over hun gezinsleven en de filmindustrie
Lees ook:Indiase film over de Iraakse schoenenwerper
Lees ook:Jism 2 in de maak
Lees ook:Exclusieve video: Mujhko Pehchaanlo (Don 2)
Lees ook:Scenario Khelein Hum Jee Jaan Sey krijgt plek in Oscarbibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.