Paresh Rawal: “Filmsterren zijn hun magie kwijt”

Acteur Paresh Rawal is van mening dat filmsterren hun charme en magie zijn verloren dankzij de nieuwe marketingstrategieën waarbij zij heel India afreizen en overal verschijnen.

“Sterren in Bollywood zijn hun magie verloren. Als ik mezelf een ster noem, dan is het niet nodig om overal mijn film te promoten en het publiek te vragen om naar de bioscoop te gaan om de film te zien.”

Heb je Rajnikant dat ooit zien doen? Welke Zuid-Indiase ster doet dat überhaupt? Alleen wij doen dat,” aldus Rawal.

Marketing is uit de hand gelopen
De 62-jarige acteur voegt toe dat dit te danken is aan de agressieve marketing van films, dat de afgelopen jaren helemaal uit de hand is gelopen. “Wij hebben het gevoel dat als wij dit niet doen, niemand naar de theaters komt.”

“Agressieve marketing kan op televisie, maar wat is het idee achter het bezoek aan grote steden en te zwaaien naar iedereen? Mensen komen naar de bioscoop omdat ze je mogen en jou willen zien.”

Sterrendom en personages
En hoewel Rawal kritiek uit op de marketing, is hij wel blij om te zien dat ‘sterren’ zich nu eindelijk richten op het spelen van personages en niet in een bepaalde rol blijven steken vanwege het sterrendom.

“Het Star-systeem zal er altijd zijn, want elke film heeft een ster nodig. Ook als er geen ster is, wil je als regisseur van iemand een ster maken. Gelukkig is er die positieve verandering dat sterren van nu echt personages spelen.”

Over zijn eigen acteerprestaties is hij nog niet helemaal tevreden. Hij denkt dat zijn beste acteerprestatie nog moet komen.

“Ik denk dat mijn beste rol nog moet komen, want er komen steeds meer nieuwe schrijvers, nieuwe regisseurs met nieuwe ideeën. De werkcultuur is veranderd. Alle kleine films als Vicky Donor, Kahaani, Oh My God hebben een publiek dankzij de komst van multiplex, “zegt hij. “Ik geniet nu meer van mijn werk dan ooit tevoren.”

Rol als producent
Onlangs vervulde Rawal een nieuwe rol als producent van de film OMG! Oh My God! De film ontving veel lof van zowel recensenten als het publiek. Ze kwamen in grote getale naar de bioscoop en de film heeft uiteindelijk veel geld opgebracht. Maar de acteur zegt dat hij zich niet bezighoudt met cijfers.

“Ik houd mij niet bezig met cijfers…Rs.100 crore, Rs 200 crore -.. Het zijn maar nummers. Een goede film zal je altijd bijblijven. Voor mij zijn dat bijvoorbeeld 3 Idiots, Kahaani, Vicky Donor, Oh My God“, aldus de acteur. Hij voegt toe dat dit de ‘gezonde films zijn die je zullen vermaken maar ook een boodschap bevatten’. “Vroeger waren dat films als Teesri Manzil en Johnny Mera Naam.”

Lees ook:Krijgt Oh My God een vervolg?
Lees ook:Akshay Kumar en Paresh Rawal komen samen voor OMG! Oh My God 2
Lees ook:Abhay Deol: “Sterrenstatus betekent garantie op werk”
Lees ook:“Ik had ook de hoofdrol in Sarkar kunnen spelen”
Lees ook:Sanjay Dutt: “Ik ben in mijn element wanneer het gaat om actie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.