Manoj Bajpayee gaat internationaal?

Manoj Bajpayee, die veel lof ontving voor zijn vertolking van een bendeleider in de film Gangs of Wasseypur, heeft diverse rollen in internationale films aangeboden gekregen met dank filmmaker Anurag Kashyap.

Gangs of Wasseypur
ging in première op de 65e editie van het Internationale Filmfestival van Cannes en werd tevens gescreend op het Sydney Film Festival.

Niet alleen werd de film opgemerkt door de internationale pers (recent in Engeland zelfs genoemd als een verlies voor de Oscars), ook acteur Manoj Bajpayee in zijn rol van Sardar Khan werd door buitenlandse filmmakers opgemerkt.

“Ik zou graag aan een internationale film willen werken”, zegt Bajpayee.  “Ik heb enkele aanbiedingen ontvangen en lees momenteel een script dat afkomstig is van een onafhankelijke filmmaker uit Amerika en niet van een groot productiebedrijf”, aldus Bajpayee.

“Ik denk dat Anurag Kashyap mijn ticket naar internationale films is, want de aanbiedingen die ik heb gekregen gingen via hem.”

Anil Kapoor en Irrfan Khan
Acteurs als Anil Kapoor en Irrfan Khan waren al te zien in Hollywoodfilms respectievelijk Slumdog Millionaire, Mission Impossible: Ghost Protocol en The Amazing Spiderman en Life of Pi. Het waren weliswaar geen hoofdrollen, maar Bajpayee geeft aan dat het hem daar ook niet om gaat.

“Ik zei laatst nog tegen Tabu dat ik er alles voor over zou hebben om een scene te doen in een Ang Lee film, want het leven is kort en je weet maar nooit wanneer en of je wel een volgende kans krijgt.”

Als voorbeeld geeft hij zijn rol in Veer Zaara. “Ik heb Veer Zaara gedaan vanwege Yash Chopra. Die film gaf mij de kans om te werken met Yash Chopra, om door hem geregisseerd te mogen worden en het was een geweldige ervaring. Tegelijkertijd moet je natuurlijk de film ook wel willen doen.”

Dit jaar verschijnt ook Amitabh Bachchan in een Hollywoodproductie, The Great Gatsby, naast Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire.

Lees ook:Leonardo DiCaprio: Mr. Bachchan is indrukwekkend en een gentleman
Lees ook:Anil Kapoor: Sonam Kapoor gaat naar Hollywood
Lees ook:Kristen Stewart wilt samenwerken met Hrithik Roshan
Lees ook:Deepika Padukone: Werken in Hollywood was niet makkelijk
Lees ook:Breaking News: King of Romance – Yash Chopra overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.