Leadgitarist van MJ speelt voor A.R. Rahman

De Oscar winnende componist A.R. Rahman heeft niemand minder dan Orianthi Panagaris, de leadgitarist van wijlen King of Pop Michael Jackson, weten te strikken voor het nummer Sadda Haq uit Imtiaz Ali’s nieuwe film Rockstar.

“Hoewel Rahman en Ali een shortlist hadden samengesteld met diverse Indiase en internationale muzikanten, hadden ze Orianthi bovenaan de lijst staan vanwege haar enorme oeuvre en haar enorme internationale succes”, zegt een productiemedewerker.

Rahman had de gitarist eenmaal eerder ontmoet. Hij nam contact op met zijn agent in Los Angeles en liet haar luisteren naar de track. Orianthi hoefde niet na te denken en stemde onmiddellijk in om deel uit te maken van het nummer.

Ook de regisseur sprak met Orianthi en wel via Skype, waar hij haar een briefing gaf over het verhaal van de film en de relevantie van het nummer.Rahman en Orianthi hebben het nummer Sadda Haq samen in een studio in Los Angeles opgenomen. Het proces duurde zes uur en Ali was getuige van het hele proces dankzij Skype.

Lees ook:Video’s: A.R. Rahman neemt nummer op met Dido
Lees ook:Video: The making of Sadda Haq (Rockstar)
Lees ook:A.R. Rahman op 18 juli in de Amsterdam Arena
Lees ook:A.R. Rahman en Jennifer Hudson in The White House
Lees ook:Rahman genomineerd voor Grammy Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.