Norman Kamaru krijgt platencontract ter waarde van € 74.000

Ken je hem nog? De Indonesische agent die dit jaar maart wereldberoemd werd toen hij dansend en playbackend in een video op het nummer Chaiyya Chaiyya op YouTube verscheen?

De politieagent is inmiddels ontslagen, maar wist wel een platencontract ter waarde van € 74.000 binnen te slepen.

Populariteit staat carrière in de weg
Een platencontract?  Hij was toch aan het playbacken in de video? Dat klopt, maar sinds de video wereldwijd in nieuwsuitzendingen werd vertoond en meer dan 2,7 miljoen keer is bekeken op YouTube is Norman Kamaru wereldberoemd.

Hij verscheen talkshows, maakte zijn opwachting in tv-programma’s en ontving ook nog eens aanbiedingen voor commercials en hoofdrollen in films.  Het politiekorps waar hij werkzaam was, was niet blij met deze aandacht. Daarom werden de laatste twee aanbiedingen afgewezen door het politiekorps, want dit zou betekenen dat Kamaru naar de toneelschool zou moeten en dus niet zou kunnen werken.

Zijn status als celebrity werd een belemmering bij het uitvoeren van zijn dagelijkse werkzaamheden.  Als gevolg hiervan werd hij op 7 juli 2011 door officieren van Bureau Veiligheidzaken weggehaald van de set van het programma Hitam Putih, waar hij bezig was met een sketch. Er zou door het politiekorps geen toestemming zijn gegeven voor dit optreden.

The offer he couldn’t refuse…
In september kreeg Kamaru een aanbod dat hij gewoonweg niet kon weigeren. Hij tekende een contract ter waarde van een miljard rupiah (€ 74.000)  bij mobiele content developer Falcon Interactive. In de voorwaarden van het contract staat vermeld dat hij een album moet produceren en dat wanneer hij de hoofdrol in een film aanneemt, ontvangt hij nogmaals 1 miljard.

Diezelfde maand dient hij zijn ontslag in bij de Nationale Politie van Indonesië. De reden: Kamaru houdt geen tijd over om op te treden. Het politiekorps weigerde zijn ontslag te aanvaarden.

Kamaru liet het hier niet bij zitten en dient zijn ontslag vervolgens in bij het Hoofdkwartier, waar hij te horen krijgt dat hij enkel zijn ontslag kan indienen wanneer hij alle kosten van zijn opleiding terugbetaald aangezien hij eerder een tienjarig contract had getekend.  De politie kwam echter later weer terug op deze eis. Een woordvoerder van de politie verklaart later dat het politiekorps geen daklozenasiel is waar je zelf bepaald wanneer je wilt komen of gaan.

Most Entertaining Newsmaker
Salingsilang.com registreert trends op Twitter. Zij meldden dat Kamaru de langste en populairste Trending Topic was op Twitter in Indonesië tijdens de eerste helft van 2011. Hiermee versloeg hij onder andere Justin Bieber en de dood van Osama Bin Laden. Kamaru werd tevens gekozen als ‘ Most Entertaining Newsmaker of the Year’ tijdens de uitreiking van de Seputar Indonesië Awards in mei.

Lees ook:Video: Ranveer Singh – The King of Dubsmash
Lees ook:Winnaars Big Star Entertainment Awards 2013
Lees ook:Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed
Lees ook:Prins Filip lokt Bollywood en 3.000 Indiërs naar Mini-Europe
Lees ook:Shahid Kapoor doet aangifte tegen stalker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.