Weekspecial 2009: Top 5 Schandalen 2009

schandaalHet jaar 2009 was een bewogen jaar voor Bollywood met veel blockbusters hits, verrassingen op acteergebied, schandalen, feestjes, premieres en uiteraard flops. In deze eerste weekspecial van 2010 kijkt Bollywood Blog naar een aantal van de bovenstaande onderwerpen. En we beginnen uiteraard met de Top 5 van schandalen.

 

 

shineyShiney Ahuja gearresteerd wegens verkrachting
Hoewel Ahuja niet de eerste acteur is die aangeklaagd wordt wegens verkrachtig, was zijn zaak uiterst opvallend en dat had twee redenen. Eén daarvan is de ernst waarmee de Mumbai politie de zaak behandelde en een andere is dat de filmindustrie geen enkele moeite nam om Shiney te verdedigen, indien hij onschuldig was.

In juni meldde een jonge meid zich bij de politie met het bericht dat ze was verkracht door haar baas. Medische rapporten bevestigden haar beschuldiging en Ahuja werd gearresteerd. Hij verbleef 110 dagen in de cel en werd daarna vrijgelaten. De zaak moet nog voorkomen, maar Ahuja mag voorlopig Mumbai niet binnenkomen. Hij besloot om zich in Delhi te vestigen. Er hangt Ahuja een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar boven het hoofd indien hij schuldig wordt bevonden.

akshay ontknopingAkshay Kumar gearresteerd wegens modieuze ‘ontknoping’
Kumar staat bekend om veel dingen, maar dit jaar mocht hij ook de label schender aan zich hangen. Terwijl zijn tijdgenoten het nieuws halen vanwege de vele relaties, drank- en gezondheidsproblemen, wist Kumar het nieuws te halen vanwege zijn obsceniteit tijdens een modeshow. Op 30 maart 2009 liet Kumar zijn Levi’s Jeans op het podium losknopen door zijn vrouw. Het idee was om een iets wildere ‘touch’ aan de show te geven. Deze stunt schoot menigeen, waaronder sociale activist Anil Nair,  in het verkeerde keelgat en Kumar werd gearresteerd wegens obsceniteit. Hij kwam al snel op vrije voeten, na het betalen van een kleine boete.

WUSMumbai of Bombay? Wake Up Sid zegt Bombay
Maharashtra Navnirman Sena (MNS) patijleider Raj Thackeray laat nooit een publiciteitsmoment aan zich voorbijgaan. Ondanks het feit dat Wake Up Sid een eerbetoon is aan Mumbai, besloot de MNS een poging te wagen om de film in oktober uit de theaters te krijgen. Waarom? In een aantal dialogen in de film wordt naar Mumbai gerefereerd als ‘Bombay’ in plaats van ‘Mumbai’. Producent Karan Johar meldde zich bij Thackerey om zijn excuses aan te bieden en plaatste een melding aan het begin van de film waarin hij zijn excuses aanbiedt voor de verkeerde benaming van de stad.

ashutoshAshutosh Gowariker beledigd Priyanka Chopra op IIFA
De IIFA Awards lijkt steeds vaker een excuus voor de filmindustrie om op een exotische locatie te genieten van een awarduitreiking. Eén van de beschuldigingen is dat de IIFA’s een Bachchan-affaire aan het worden is, waarin wel één of ander award wordt gecreeerd om de Bachchan familie te eren. Dit is hoogstwaarschijnlijk één van de redenen dat een groot deel van de industrie liever niet komt opdagen. Eén van de sterren die wellicht in 2010 zal ontbreken is Priyanka Chopra. Toen regisseur Ashutosh Gowarikar zijn award voor Best Director voor Jodhaa Akbar in ontvangst nam, besloot hij het publiek even zijn mening te vertellen. “Priyanka, you are a very hardworking actress, but I was just discussing with Jayaji why Aishwariya Rai did not get the Best Actress Award?” Op dat moment werkte hij zelf met Chopra aan zijn volgende film, What’s Your Rashee? Misschien had hij toch Aishwariya voor die film moeten nemen….

Slumdog Millionare wint Oscar, maar India heeft gemengde reactie
SlumdogSlumdog Millionaire werd in 2009 wereldwijd geprezen door diverse recensenten, filmliefhebbers en de jury van de Oscars. De film mocht maar liefst acht Oscars mee naar huis nemen, waaronder die voor Beste film. Ondanks het feit dat het geen Indiase productie was, omarmde een groot deel van de Indiase filmindustrie het succes van een film waarvan het hart Indiaas was en de cast en crew voor een groot deel ook. Maar er was ook kritiek. Zo uitte Amitabh Bachchan op zijn blog dat wanneer Slumdog Millionaire door een Indiase filmmaker zou zijn gemaakt, het deze eer nooit zou hebben gekregen. “Slumdog Millionaire is geschreven door een Indiase schrijver en cinematechnisch tot leven gebracht door een westerling en dan krijgt de film creatieve erkenning. Dat is jammer.” De film viel uiteindelijk ook niet in de smaak bij het grote Indiase publiek.

Lees ook:Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed
Lees ook:Hooggerechtshof laat Ahuja vrij
Lees ook:Shiney Ahuja na drie maanden op vrije voeten
Lees ook:Ahuja gaat in hoger beroep
Lees ook:Shiney Ahuja: “Ik wil weer aan het werk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.