Bachchan: “Cinema bevordert integratie”

amitabh-bachchan-politics1Cinema werkt uitstekend als integratiemiddel. Dat zegt Amitabh Bachchan tijdens een interview in Colombo, waar hij momenteel verblijft, om Sri Lanka aan te kondigen als het land waar dit jaar de uitreiking plaatsvindt van de International Indian Film Academy (IIFA) awards.

Bachchan is altijd van mening geweest dat cinema een grote bijdrage levert aan de integratie tussen de verschillende culturen in India. “Wanneer we in de rij staan om een kaartje aan te schaffen, letten we niet op de achtergrond van de persoon die ons het kaartje verkoopt. Als we in de zaal zitten kijken we niet naast wie we zitten en dan maakt het niet uit of het gaat om een Sikh of boeddhist”, zegt Bachchan in het Cinnamon Grand Hotel in Colombo.

Zelfde emoties
“Wanneer we in de zaal zitten met zijn allen, genieten we van dezelfde dingen, waarderen we dezelfde nummers, lachen we om dezelfde grappen en huilen we samen om dezelfde scènes. Dit is wat cinema kan doen.”

Bachchan is er trots op dat hij deel uitmaakt van een vakgebied dat integratie bevordert. “De wereld van vandaag valt zo snel uit elkaar. Het is mooi om te zien dat cinema mensen onder één dak bij elkaar kan brengen, waar ze dezelfde emoties met elkaar kunnen delen.”

Welkom Bachchan
De 67-jarige acteur en ambassadeur van IIFA werd op het vliegveld van Colombo met veel bombarie verwelkomd door lokale volksdansers. De acteur was zo onder de indruk van hun optreden dat hij de ontvangst benoemde tot het beste welkom dat hij ooit heeft gehad in welk land dan ook waar IIFA is geweest. “Iedereen zegt dat Sri Lanka een klein land is, maar daar geloof ik niet in. Het is een groot land, vanwege haar grote hart. Dit was het mooiste ontvangst ooit.” Bachchan voegt toe dat Sri Lanka een ontzettend mooi land is. Hij zal zijn collega’s zeker aanraden om het land te verkennen.”

Het IIFA-weekend vind plaats van 3 tot 5 juni. Afgezien van de belangrijke awarduitreiking, zal het publiek in Sri Lanka ook kunnen genieten van een Global Business Forum, een mode-show, een cricketwedstrijd tussen de verschillende acteurs, een film workshop en de premieres van verschillende films.

Lees ook:“IIFA in Colombo gaat door”
Lees ook:Amitabh Bachchan niet langer betrokken bij IIFA
Lees ook:Amitabh Bachchan verdedigt Indiase Cinema
Lees ook:Korea wil IIFA 2010 organiseren
Lees ook:Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.