“IIFA in Colombo gaat door”

2010-iifaIIFA 2010 zal niet worden verplaatst. Het evenement zal van drie tot vijf juni worden gehouden in Colombo. Dat zeiden de organisatoren van Wizcraft afgelopen weekend op een persconferentie. Hiermee weerleggen ze de geruchten dat de Tamil filmindustrie druk uitoefent om het evenement niet te houden in de Srilankeese hoofdstad.   

“Wij staan niet onder enige druk. De plaats van het evenement wordt niet veranderd en we zijn al aan de gang met de planning”, aldus Sabas Joseph, één van de directeuren van Wizcraft.

Boycot
Er waren berichten dat de Zuid-Indiase Film Associatie  had gedreigd met een boycot van Bollywood sterren die aanwezig zullen zijn op IIFA.

Volgens de berichten uit Sri Lanka wordt een verplaatsing geëist na beschuldigingen van genocide tegen de Srilankaanse Tamils tijdens de oorlog tegen de bevrijdingstijgers van Tamil Eelam (LTTE) en de voortdurende discriminatie tegen hen.

 ”Als Indiase cricketers in Sri Lanka mogen spelen en Srilankaanse spelers naar India gaan voor de IPL wedstrijden, waarom kunnen wij dan niet naar Sri Lanka? Het is gewoon een andere manier om beide bevolkingsgroepen nader tot elkaar te brengen ”, zei Joseph.

Afzeggingen
Regisseur Mani Ratnam en acteur Arjun Rampal hebben ondertussen gemeld dat ze niet in Colombo aanwezig zullen zijn om het evenement bij te wonen als gevolg van andere professionele verplichtingen. Ook de woordvoerder van actrice Aishwarya Rai liet weten dat ook zij niet aanwezig zal zijn in Sri Lanka.

Lees ook:Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot
Lees ook:Korea wil IIFA 2010 organiseren
Lees ook:“Boycot Bollywoodacteurs gaat door”
Lees ook:Amitabh Bachchan niet langer betrokken bij IIFA
Lees ook:Shahid Kapoor presenteert IIFA Awards 2012

0 reacties op ““IIFA in Colombo gaat door”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.