“Boycot Bollywoodacteurs gaat door”

DNEDe Zuid-Indiase Kamer van Koophandel en Film Associatie gaan door met de geplande boycot van Bollywoodsterren.

In de week van 31 mei werd nadrukkelijk aan de Indiase sterren verzocht om het IIFA evenement dit jaar niet bij te wonen als uiting van solidariteit met de moord op duizenden onschuldige Tamils.

Acteurs als Rajnikant, Kamal, Amitabh Bachchan en Abhishek en Aishwarya Rai Bachchan gaven gehoor aan deze vraag. Acteur Shah Rukh Khan is bijna nooit aanwezig geweest bij de IIFA Awards en zou ook dit jaar niet komen, omdat de Awarduitreiking samenvalt met de opnames van zijn nieuwe productie Ra.One. Ook alle acteurs uit de Tamil-filmindustrie hebben dit evenement geboycot. IIFA was gedoemd te mislukken dit jaar. Maar toch waren er een aantal sterren op komen dagen.

Salman Khan, Hrithik Roshan, Vivek Oberoi, Sanjay Dutt, Riteish Deshmukh en Neil Nitin Mukesh woonden het evenement bij ondanks de waarschuwingen en dreigingen voor een eventuele boycot van hun films. Ook actrice Genelia D’Souza, werkzaam in menig Tamil films, was aanwezig bij het IIFA Weekend. De Zuid-Indiase filmindustrie heeft besloten om in de toekomst niet meer samen te werken met de bovengenoemde acteurs. Theatereigenaren staan achter dit besluit en hebben besloten om films van deze acteurs niet meer te vertonen in de bioscopen.

Woede bij Actors Associatie
Ook de Actors Association is klaar om actie te ondernemen tegen Genelia. FEFSI voorzitter, VC Guganathan, sprak over de acteurs die deelnamen aan het IIFA evenement en zei het volgende: “Alle Zuid-Indiase filmorganisaties hebben de acteurs nadrukkelijk verzocht om het evenement niet bij te wonen. Bijna alle acteurs hebben de beslissing aanvaard. Wij zijn de grote sterren als Amitabh Bachchan, Kamal en Rajni ook erg dankbaar voor het respecteren van onze gevoelens. Maar een aantal acteurs besloot alsnog te komen met het risico van een boycot op hun films. En dat is precies wat nu zal gebeuren.”

Genelia D’ Souza gebanned
Een voorbeeld is de actrice Genelia. Zij is afkomstig uit Mumbai, maar maakte haar debuut in de film Boys van de Zuid-Indiase regisseur Shankar. Hierna speelde ze met Vijay in Sachin, Met Jayam Ravi in Santhosh Subramaniapuram en met Bharath Kadhal in Chennai. Momenteel is ze bezig met de opnames van de film Utthamaputhiran samen met Dhanush. Het kan zijn dat de film geconfronteerd zal worden met problemen als gevolg van haar deelname aan het IIFA Weekend. Er is besloten om haar in de toekomst niet meer te benaderen voor Tamil-films.

Lees ook:
IIFA in Colombo gaat door
Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot

Lees ook:Zuid-Indiase Film Associatie dreigt met Bollywood-boycot
Lees ook:“IIFA in Colombo gaat door”
Lees ook:Korea wil IIFA 2010 organiseren
Lees ook:“We zullen Big B missen”
Lees ook:Amitabh Bachchan niet langer betrokken bij IIFA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.