Bollywood reageert op wetsvoorstel: alcohol pas vanaf 25 jaar

De staat Maharashtra wil een nieuwe regel invoeren: Jongeren mogen pas vanaf hun 25e levensjaar alcohol consumeren. Hoewel veel Bollywoodsterren dit een verschrikkelijk idee vinden, staan sommige van hen toch achter het besluit van de staat.

Een hoge leeftijdsgrens zou moeten helpen. Wat denken jullie?

Argumenten voorstanders

Actrice Hema Malini, zelf een actief Bharatiya Janata Partij (BJP) politicus, steunt het besluit van de staat. “Ik vind het een zeer goed besluit”, zegt ze.

Regisseur Anant Mahadevan is ook voorstander van het verbod. “Ik steun de beslissing, omdat sigaretten en alcohol slecht zijn voor de mens. Ik zou zelfs het volgende willen toevoegen: een verbod op sigaretten voor jongeren onder de 25.”

Ook actrice en activiste Shabana Azmi vindt dit een belangrijke stap vanwege de toename van alcoholmisbruik. “De beslissing is niet ad-hoc genomen. Uit recent onderzoek blijkt dat alcoholgebruik onder de jongeren stijgt en ook het aantal ongevallen dat veroorzaakt wordt doordat jongeren rijden onder invloed is toegenomen. Zij zijn niet doordrongen van de gevaren van het rijden onder invloed. Het is beter om sterke drank niet meer in openbare plaatsen te serveren, maar het risico is dat de jongeren dan alsnog thuis zullen drinken. Hoewel ik dat ook niet goedkeur, zijn ze tenminste in een veiliger omgeving.”

Argumenten tegenstanders
Er zijn echter weinig voorstanders in vergelijking met diegenen die het er niet mee eens zijn, want als je op je 18e mag stemmen, ben je toch ook verantwoordelijk genoeg om te beslissen hoeveel je drinkt? Regisseur Rahul Dholakia: “Als je op je 18e mag stemmen, ben je duidelijk volwassen genoeg om te kunnen beslissen wat goed of fout is voor jezelf en voor je land.”

Regisseur Ram Gopal Varma haalt uit naar de nieuwe wet. “Dan ben ik van mening dat ze ook de minimale kiesgerechtigde leeftijd moeten verhogen tot 25 jaar. Want ik begrijp niet hoe iemand onder de 25 die niet zelf kan beslissen of hij wel of niet moet drinken, wel gekwalificeerd blijkt te zijn om te beslissen wie de regering moet vormen.”

Bizar en dom
Acteur Shekhar Suman beschouwt het als een “bizar” en “domme” wetgeving. “Ik denk dat iemand deze regelgeving heeft bedacht in een dronken bui. In een land waar je vanaf je 18e mag stemmen en trouwen, heeft de regering niets te zeggen over wanneer iemand mag drinken of niet.”

Juiste voorlichting is beter
Volgens regisseur Jagmohan Mundhra zal dit verbod alleen maar leiden een stijging van de alcoholverkoop.”In plaats van een verbod op dingen die daardoor nog aantrekkelijker lijken, zou de regering de jeugd van tegenwoordig goede voorlichting moeten geven over verantwoord gedrag. Een verbod op alcohol stimuleert alleen illegale handel en de criminalisering,” zegt hij.

Regisseur Vikram Bhatt denkt dat 21 de juiste leeftijd is. “25 gaat een beetje erg ver. 21 lijkt mij wel een goede leeftijdsgrens. Als je verantwoordelijk genoeg bent om een ​​stem uit te brengen op 21, ben je ook verantwoordelijk genoeg om te weten hoeveel je mag drinken.”

“Als dit is hoe we denken, dan moeten we onszelf geen democratie noemen,” zegt producent Vipul Shah.

Pure Onzin!
Actrice Pooja Bedi noemt het wetsvoorstel pure onzin. “Absoluut absurd. Alcohol kan ontstressen,  maakt je rustig en kan gezond zijn…maar drink met mate. We mogen trouwen, seks hebben, kinderen krijgen, werk, belasting betalen en stemmen op 18-jarige leeftijd. Maar we kunnen niet drinken!”

Mahesh Bhatt is ervan overtuigd dat deze regelgeving toch zal mislukken. “Hoe denken zij deze nieuwe regel te implementeren?”.

Strenger straffen tegen overtredingen
Acteur Ronit Roy is van mening dat de staat strenger moet straffen voor overtredingen zoals het rijden onder invloed in plaats van het invoeren van dit soort wetten. “Waar komt dit ineens vandaan? … In plaats van dergelijke wetten, moeten we het publiek voorlichten over verantwoord alcoholgebruik en strengere maatregelen invoeren voor alcoholgerelateerde misdrijven waaronder rijden onder invloed. Ik denk dat we, meer dan drankgebruik, ons moeten richten om het drugsmisbruik te beperken.”

Lees ook:Imran Khan tegen verhoging leeftijdsgrens alcohol
Lees ook:Familie Salman Khan bedankt fans voor hun steun
Lees ook:Gul Panag vraagt om meer jongeren in Indiaas parlement
Lees ook:Bollywood-acteur Salman Khan veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf
Lees ook:Pakistan verbiedt promos Ek Tha Tiger

5 reacties op “Bollywood reageert op wetsvoorstel: alcohol pas vanaf 25 jaar

  1. Lauren

    25 JAAR?!?! WOOOOW is dit echt serieus?:| of een grap .. kan me namelijk echt niet voorstellen dat dit serieus word genomen ..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Charla

      Het is een serieus wetsvoorstel van de staat, maar het wordt niet serieus genomen. Mensen vinden het belachelijk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Lauren

        ja dat snap ik .. ik bedoel je bent dan inmiddels wel volwassen genoeg om te bepalen hoeveel je drinkt ..
        en waarom besteden ze deze tijd niet in het misbruik van kinderen daar, en maatregelen en controle daarop. In plaats van het controleren op alcoholgebruik van 25 jarige ..

          /   Beantwoorden  / 
        1. Charla

          Dat zou je inderdaad denken, toch vind de staat de maatregel nodig vanwege het onversntwoordelijke gedrag van jongeren, waaronder rijden onder invloed….maar is het de juiste maatregel?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Lauren

            ik denk dat als ze ten eerste betere opleidingen aanbieden, waardoor de jeugd meer kennis krijgt en zich minder gaan ”vervelen” en op de straat gaan hangen. waardoor ze misschien minder in aanraken komen met drugs en alcohol .. ?

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.