“Justitie en politie laten het afweten in zaak Salman Khan”

Advocaat en activist Y.P. Singh is furieus. Hij haalt flink uit naar de officier van justitie en de politie van Mumbai.

Volgens de advocaat houden zij Salman Khan de hand boven het hoofd in de hit-and-run zaak uit 2002. De 46-jarige acteur moet nog altijd worden veroordeeld en de politie maakt dit onmogelijk, aldus Singh.

Khan zat in 2002, naar verluidt, dronken achter het stuur toen hij zijn auto in de wijk Bandra tegen een bakkerij ramde. Hierbij viel een dode en raakten vier mensen zwaargewond.

Ooggetuigen
Singh wijst erop dat het proces nu al 10 jaar loopt en dat er in die al die jaren weinig vooruitgang is geboekt. Volgens Singh is de politie verantwoordelijk voor de vertraging.

“De rechtbank had 34 getuigen opgeroepen, maar in realiteit ontvingen maar 24 mensen een dagvaarding. De politie verklaarde destijds dat sommigen niet meer konden worden getraceerd, terwijl anderen de dagvaarding weigerden. Uiteindelijk verscheen er maar een getuige. Hiermee is toch duidelijk dat de politie haar taak niet serieus heeft genomen.”

Khan komt niet opdagen
De advocaat voegt toe dat het maar liefst twee jaar heeft geduurd voordat de desbetreffende arts, die de gewonden in het ziekenhuis heeft behandeld, werd opgeroepen door de rechtbank. “Daarnaast is Salman Khan 82 keer niet komen opdagen. En hierna heeft ook de officier van justitie het laten afweten.”

Singh eist dat er een onderzoek wordt ingesteld naar de politie en hoe het mogelijk is dat een simpele dagvaarding, waarbij de namen en adressen van de getuigen bekend zijn, niet kan worden afgegeven.

Discussieer mee
Wat denk jij? Is Khan schuldig of onschuldig? Of zal hij ooit worden veroordeeld en zijn straf uitzitten of komt er hij mee weg omdat hij een beroemdheid is?

Lees ook:Shiney Ahuja na drie maanden op vrije voeten
Lees ook:Salman Khan kan worden veroordeeld tot 10 jaar cel
Lees ook:Shiney Ahuja veroordeeld tot zeven jaar cel
Lees ook:Documentaire: India’s Daughter
Lees ook:Slachtoffer Shiney Ahuja ontsnapt aan aanklacht wegens meineed

Eén reactie op ““Justitie en politie laten het afweten in zaak Salman Khan”

  1. matabadal.sam

    de informatie is te wijnig om een goed oordeel te vellen.In elk geval was hij dronken achter het stuur en hebben mensen zwaarlichaamlijkletsel opgelopen daardoor. Ook was hij weggereden en ik denk dat hij ze ook in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.Feit dat de politie en justitie die zaak traineert, dus niet slagvaardig aanpakt, doet vermoeden dat er grof geld wordt betaald onder de tafel. Mijn mening indeze is het volgende; Hij moet een zodanige straf krijgen, dat in het vervolg ook mensen met geld naam en faam vele malen zullen nadenken voordat ze dronken achter het stuur plaatsnemen, voorts zullen ze slachtoffers niet meer in hulpeloze toestand achterlaten.Ook ik houd van de acteur Salman Khan, maar zo zie ik dat acteurs alleen acteren en in werkelijkheid hebben zij een ander karakter. Het zou prijzenswaardig zijn als salloe net als in dabang het politie bureau binnen zou stappen met de media en de politie zou zeggen om zijn werk naar behoren te doen.Tien jaar dwangarbeid ten behoeve van de slachtoffers zou op zijn plaats zijn.Natuurlijk moet hij dit vanuit de gevangenis doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.