Getuige identificeert Salman Khan als bestuurder van de SUV

salman-khan_1Een getuige van het ongeval in 2002, waarbij een Toyota Land Cruiser uit de bocht vloog en een vijf mensen aanreed, identificeerde acteur Salman Khan als de bestuurder van het voertuig. Deze getuigenis geeft een andere wending aan de zaak.

Al bijna 12 jaar claimen de advocaten van Khan dat hij niet achter het stuur van het voertuig zat. Maar nu komt een parkeerwachter van het JW Marriot Hotel naar voren en claimt Khan achter het stuur te hebben gezien. Hij beweert tevens dat de acteur hem Rs 500 fooi had gegeven. De getuige voegt toe dat zanger Kamal Khan op de achterbank zat, schuin tegenover Salman Khan.

Een tweede getuige verklaart dat mensen schreeuwden dat de acteur uit zijn auto moest komen. In mei verklaarde een andere getuige dat hij de acteur zag uitstappen via de deur aan de rechterzijde.

Het proces wordt vervolgd op 5 november.

Deze rechtszaak heeft al jaren te maken met een reeks van vertragingen. In augustus gaf de Mumbai politie nog toe dat belangrijke stukken van het dossier ontbraken. Deze werden later teruggevonden op het politiebureau nadat politiechef Rakesh Maria een onderzoek instelde.

Wat is er gebeurd?
In september 2002 zat Khan, naar verluidt, dronken achter het stuur van zijn Toyota Land Cruiser. Hij vloog uit de bocht en reed vijf mensen aan die op de stoep buiten een bakkerij in Bandra sliepen. Een persoon overleed en vier anderen raakten gewond bij het ongeval.

Vorig jaar werd bekend dat de 48-jarige acteur tot 10 jaar gevangenisstraf kan worden veroordeeld. Khan wordt aangeklaagd voor dood door schuld (sectie 304 van het Indiase Wetboek van Strafrecht), daarnaast ook voor roekeloos rijgedrag (279) en het veroorzaken van ernstige pijn (337 en 338).

Khan werd eerder aangeklaagd voor dood door roekeloos rijgedrag. Dit zou een maximale straf van twee jaar opleveren.

De zaak werd vorig jaar door een nieuwe rechter in behandeling genomen.

Lees ook:Salman Khan vervolgd voor dood door schuld; pleit onschuldig
Lees ook:Bollywood acteur Salman Khan vrijgesproken in hit-and-run zaak
Lees ook:6 mei: Judgement Day voor Salman Khan
Lees ook:Salman Khan kan worden veroordeeld tot 10 jaar cel
Lees ook:Bollywood-acteur Salman Khan veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.