“Mensen dienen standpunt van makers te respecteren”

BomanIrani1Ondanks dat de film PK nu meer dan 200 crore heeft verdiend blijven mensen in verschillende delen van India protesteren tegen de film.

Acteur Boman Irani, die ook deel uitmaakt van de film, is van mening dat mensen het standpunt van de makers dienen te respecteren.

Respect
“Mensen kunnen het eens of oneens zijn met de inhoud van de film, maar ze dienen het concept van PK te respecteren, want wij hebben ook respect voor hun standpunt”, aldus de 55-jarige acteur.

PK (lees ook: Recensie: PK) ontving gemengde reacties van het publiek op de inhoud. Waar sommigen de film afkeuren omdat het de spot zou drijven met hindoeïstische tradities,  noemen anderen PK de beste film van 2014.

Protest zorgt voor debat
Bepaalde groeperingen eisen een verbod op films die de gevoelens van hindoes kwetsen. De acteur laat zich niet afschrikken door deze groepen. Hij zegt zelfs blij te zijn met hun reactie, want die reactie zorgt ervoor dat het volk zich mengt in een discussie over religie en haar bemiddelaars.

“Uiteraard zijn er mensen die zullen protesteren en controverse creëren. Maar het is fijn om te zien dat iedereen zich mengt in het debat en een film die dat kan veroorzaken is een goede film.”

Herevaluatie van je normen en waarden
Volgens Irani houden de films van Hirani je altijd een spiegel voor. “Hij laat je naar je zelf kijken. Zijn films maken dat je je eigen normen en waarden gaat herevalueren.”

“Zijn films geven je altijd wel iets om over na te denken. Je bent het er mee eens of niet, je vindt de film leuk of niet, maar een ding is zeker…zijn films zette je aan het denken. En die gedachte dient respectvol te zijn, want hij heeft respect voor het publiek”, voegt hij toe.

PK, met in de hoofdrollen Aamir Khan, Anushka Sharma, Sushant Singh Rajput en Sanjay Dutt, is geregisseerd door Rajkumar Hirani en draait sinds 19 december wereldwijd in de bioscoop.

Lees ook:Prince vindt zijn Princess – Vivek Oberoi gaat trouwen
Lees ook:Rajshri Productions gaat experimenteren
Lees ook:Weekspecial: Welke film veranderde het leven van Karan Johar?
Lees ook:Recensie: PK (19 december 2014)
Lees ook:Vaderdag special: Shah Rukh Khan over ouderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.