Bollywood acteur Sanjay Dutt vrijgelaten uit de gevangenis

De 56-jarige Bollywood acteur Sanjay Dutt is vandaag na een gevangenisstraf van bijna drie jaar vrijgelaten. Dutt kuste de grond en groette de Indiase vlag toen hij vanmorgen de gevangenis verliet.

“Ik heb 23 jaar op deze dag moeten wachten. Ik wil hierbij benadrukken dat ik geen terrorist ben. Ik ben gearresteerd vanwege illegaal wapenbezit en verzoek jullie om mij niet te bestempelen als crimineel schuldig aan de terroristische aanslag van 1993″, aldus Dutt tegen de pers.

De acteur verdween in 2013 achter tralies na een jarenlange juridische strijd. In 1993 werden wapens (AK-56 geweer en een pistool) gevonden in Dutt’s woning, die zouden zijn gekocht bij een van de terroristen die achter de bomaanslag van 1993 zat. Daarbij kwamen 257 mensen om het leven en vielen 713 gewonden.

Dutt had eerder 18 maanden in de cel gezeten, maar kwam daarna op borgtocht vrij. De veroordeling van zes jaar in maart 2013 zorgde ervoor dat hij terug naar de gevangenis moest. De acteur werd vrijgesproken van samenzwering. Hij beweerde de wapens in bezit te hebben om zichzelf en zijn gezin te beschermen nadat rellen waren uitgebroken.

Ontvangst
De 56-jarige acteur werd buiten opgewacht door zijn vrouw, zijn twee kinderen en filmmaker Rajkumar Hirani. Hij overhandigde zijn vrouw Rs.440. Dit bedrag heeft hij verdiend met het maken van papieren zakken.

“Er is geen makkelijke weg naar vrijheid”, aldus Dutt..

Nadat de acteur aankwam in Mumbai ging hij direct naar de beroemde Siddhivinayak tempel waar hij de God Ganesha bedankte. Vervolgens ging hij door naar het graf van zijn moeder Nargis en daarna volgde de weg naar huis.

Kritiek op vervroegde vrijlating
Op maandag wordt aan het Hooggerechtshof in Mumbai een petitie gepresenteerd betreffende Dutt’s vervroegde vrijlating. Daarnaast wordt beweerd dat de acteur genoot van een voorkeursbehandeling.

We zijn in ieder geval zeer benieuwd naar de uitspraak inzake de petitie.

Lees ook:Binnenlandse zaken: Waarom wordt verlof van Dutt steeds verlengd?
Lees ook:Sanjay Dutt wordt vader
Lees ook:Sanjay Dutt’s look in Ra.One
Lees ook:Sanjay Dutt is vader geworden van een tweeling!
Lees ook:Sanjay Dutt in Agneepath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.