Preview: Rann (29 januari 2010)

Rann 1Rann (Strijd) is een onthullende, sociale drama geregisseerd door Ram Gopal Varma. Varma staat bekend om zijn nogal directe en realistische aanpak van filmmaken. In deze film wordt de strijd tussen de grote en georganiseerde nieuwskanalen, politieke partijen en de rijke industrialisten onder de loep genomen.


Zij vechten met elkaar voornamelijk door gebruik te maken van verschillende televisiezenders. Rann exposeert de waarheid van de Indiase mediabranche door de verborgen realiteit te laten zien. De realiteit die zich achter de camera’s afspeelt zal zich nu voor de camera’s afspelen. Rann schetst een beeld van de media die door al haar macht en positie gedwongen wordt corrupt te zijn om winst te maken en aan de top te komen en te blijven.

rannNormen en waarden
Vijay Harshvardhan Malik (Amitabh Bachchan) heeft met de jaren het respect van de gehele Indiase bevolking verworven. Hij staat symbool voor principes als betrouwbaar, eerlijk, voorbeeldig en verantwoordelijk.

Vijay begint de eerste Indiase privénieuwszender genaamd ’24/7 India’. Deze nieuwszender wordt gezien als de tempel van de ’ware’ journalistiek. Zijn reden is dat iedere persoon zijn eigen mening heeft en kent, maar de ware feiten zijn niet bij iedereen bekend. Vijay krijgt te maken met zijn grootste vijand Amrish Kakkar (Mohnish Behl), een voormalig medewerker van Vijay’s nieuwszender ’24/7 India’.

Roddelzenders
Amrish is een ware revolutie begonnen in de business van nieuws. Voor Amrish is de media niets meer dan een voertuig waarin hij zit en rondrijdt om roddels en onzin te verspreiden, waar hij het publiek mee kan entertainen. Zijn nieuwskanaal wordt erg goed bekeken en staat aan de top. Vijay gaat de strijd aan met de zender van Amrish, maar komt voor één van de grootste verrassingen van zijn leven te staan.

Geldgierig
Jay Malik (Sudeep) is de zoon van Vijay en bestuursvoorzitter (CEO) van de zender ’24/7 India’. Jay zoekt wanhopig naar mogelijkheden om zijn vader’s zender aan de top te krijgen, zodat het bedrijf meer winst kan maken. Hij is bereid om hier alles voor te doen. Jay kan het niet hebben dat zijn vader’s rivaal hen steeds één stap voor is. Hij bedenkt een plan om zijn vader’s zender naar de top te brengen.

Misbruik maken van machtspositie
Mohan Pandey (Paresh Rawal), is een politicus die de hoogste positie in de Indiase politiek wil veroveren. Hij wil daarbij gebruik maken van Jay’s ambities. Hij wil de goede naam van Jay’s vader te gebruiken om zelf zijn doel te bereiken.

Er wordt wel eens gezegd dat oorlogen worden gewonnen door misleidingen. Ook deze oorlog is daar een voorbeeld van. Vijay’s zender wint de strijd en komt op de nummer één te staan als zijn zender de grootste ontdekking in de Indiase nieuwgeschiedenis heeft gedaan.

rann05Eerlijkheid
Purab (Riteish Deshmukh) heeft Vijay altijd aanbeden en ziet hem als het boegbeeld van de waarheid. Hij begint met zijn baan als onderzoeksjournalist, bij zijn grootste idool. De spanning neemt toe als hij de waarheid ontdekt over het verhaal waarmee Vijay’s zender de nummer één positie wist te bemachtigen.

Wat gebeurt er als hij Vijay met de waarheid confronteert? Is Vijay sterk genoeg om te vechten voor zijn eerlijkheidsprincipes of vecht hij voor de corruptie waar hij mee te maken heeft gehad? Zal hij in staat zijn om zijn fouten te corrigeren? Zal Vijay strijden om de waarheid te ontrafelen, zelfs als dat betekent dat hij tegen zijn zoon moet vechten?

Zelf in strijd met de media
RGVRann
is een dramathriller uit handen van Ram Gopal Varma, de meesterregisseur van Satya, Company, Sarkar and Sarkar Raj. In deze film wordt de Indiase mediabranche onder de loep genomen. Zijn eerdere films veroorzaakten veel problemen voor de regisseur en met Rann is dit niet anders.

De soundtrack van de film is nogal omstreden en door verschillende partijen wordt herhaaldelijk gevraagd om diverse tracks te verwijderen uit de film, maar geen haar op het hoofd van Varma die dat overweegt.

Hij beroept zichzelf op het recht van vrijheid van meningsuiting. “De Indiase vrijheid is aanwezig, maar helaas op afstand bestuurbaar. Dat is exact wat ik met mijn film naar voren wil brengen. Het feit dat nu al wordt gevraagd om tracks te verwijderen uit de film laat al zien dat vrijheid beperkt is”, aldus Verma.

Rann staat gepland voor een release op vrijdag 29 januari.

Lees ook:Riteish stapt af van komedie-imago
Lees ook:Exclusieve Trailer: Rann (22 jan 2010)
Lees ook:Gul Panag vraagt om meer jongeren in Indiaas parlement
Lees ook:The Attacks of 26/11 richt zich op gebeurtenissen in nacht van aanslagen
Lees ook:Sarkar 3 zonder Aishwarya Rai Bachchan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.