Salman Khan creëerde zijn eigen handelsmerk

13nov_Salman-KoffeeWithKaranActeur Salman Khan viert vandaag zijn 49e verjaardag. Sinds zijn debuut in 1988, met de film Biwi Ho To Aisi, zorgde deze flamboyante ‘bad boy’ van Bollywood altijd voor een goede balans van entertainment en zijn werk als filantroop.

Khan is een van de grootste sterren in de Hindi filmindustrie. Na zijn debuut maakte hij indruk met zijn rollen in films als Maine Pyaar Kiya, Hum Aapke Hain Koun, Saajan, Karan Arjun, Hum Dil De Chuke Sanam, Phir Milenge, Tere Naam en Khamoshi.

Trendsetter
De laatste jaren verscheen Khan steeds vaker als de larger-han-life held die in zijn eentje de wereld verlost van alle politieke spelletjes, terwijl hij een leger van slechteriken in elkaar slaat. De films bevatten bizarre actiescones zoals we die alleen kennen in Zuid-Indiase films. Khan was degene die de potentie zag om die stijl naar Bollywood te halen en met Wanted begon hij de trend van remakes van Tamil en Telugu films. Al snel volgden films als Dabangg, Ready en Bodyguard.

Het idee bleek een succes en we zagen al snel acteurs als Akshay Kumar (Rowdy Rathore, Boss) en Ajay Devgn (Son of Sardaar, Action Jackson) in zijn voetstappen treden.

Being Human
In 2007 begon Khan met de Being Human Foundation. De acteur investeerde zijn aandacht, tijd en geld voor filantropische doeleinden. De stichting richt zich nu ook op medische zorg en onderwijs voor kinderen.

Om meer geld in te zamelen om hun doelen te bereiken begon de stichting met het opzetten van een eigen kledingmerk en een productiebedrijf, Salman Khan Being Human Productions. Dit bedrijf produceerde de National Award winnende film Chillar Party en de Canadese film Dr. Cabbie.

Herinnering
De acteur wil echter meer doen met zijn leven. Dat gaf hij aan in zijn interview met Karan Johar in de talkshow Koffee with Karan.

De 49-jarige superster zei dat hij nu bereid is om andere keuzes te maken in zijn leven, zowel in zijn carrière en als filantroop. “Ik wil niet die ene filmster zijn die veel fans heeft en na zijn dood gewoon wordt vergeten.” Hij voegde toe dat hij anderen wilde helpen, zodat hij voor altijd zal worden herinnerd.

Bollywood Blog wenst de superster een fijne verjaardag en hoopt dat hij slaagt in zijn missie.

Lees ook:Salman’s gevecht tegen piraterij
Lees ook:Big B bedankt zijn 7 miljoen volgers
Lees ook:Video: Beneath The Surface – Shah Rukh Khan
Lees ook:Gefeliciteerd Shahid Kapoor!
Lees ook:Rajesh Khanna overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.