Anushka Sharma baalt van seksisme in Bollywood

Dat mannen en vrouwen op bijna elk gebied niet gelijk worden gewaardeerd moge duidelijk zijn. In Bollywood, en Hollywood, hebben de vrouwen zowel in films als daarbuiten vaak te maken met seksisme.

Zo werd Anushka Sharma laatst gevraagd naar de mythe of ‘actrices buiten werk om vrienden kunnen zijn’. Persoonlijk snap ik niet waar deze vraag precies vandaan komt en waarom deze alleen aan actrices wordt gesteld.

De 27-jarige actrice begrijpt het ook niet helemaal en geeft in haar interview met Niranjan Iyengar een geweldig antwoord op deze eeuwenoude vraag.

“Natuurlijk kunnen ze vrienden zijn. Als twee mensen goed met elkaar kunnen opschieten, dan kan dat. Als ik geen klik voel met een persoon, dat mag dat een acteur, regie-assistent zijn of wie dan ook, dan is de kans op een vriendschap erg klein. Maar is die klik er wel, dan vorm je vanzelf een band.”

Ze ging verder in op haar vriendschap met Katrina Kaif en Priyanka Chopra. Ze voegde toe dat er een algemeen beeld bestaat over actrices dat zij onzeker of bitchy zijn.

“Mensen willen graag geloven dat actrices niet samen door een deur kunnen. Ze denken dat ze alleen goed zijn voor roddels en ruzies. Denk je echt dat acteurs niet met elkaar concurreren? Acteurs zijn ook onzeker. Maar nee, het is makkelijker om te praten over vrouwen.”

En ons geloof in de mensheid is weer hersteld.

Lees ook:Priyanka Chopra over catfights in Bollywood
Lees ook:Echte of virtuele vrienschap?
Lees ook:Uma Thurman wil naar Bollywood
Lees ook:Weekspecial: Bollywood over Beauty – Bipasha Basu
Lees ook:Weekspecial: Bollywood over Beauty – Soha Ali Khan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.