Special: Bodyguards in Bollywoodfilms

In zijn nieuwe film Bodyguard speelt Salman Khan de rol van Lovely Singh, die de opdracht krijgt om Divya (Kareena Kapoor)  te beschermen. Zij wordt verliefd op haar bodyguard en dit leidt tot emotionele problemen voor beide.

Terwijl wij wachten op de release van deze film, kijkt Bollywood Blog naar andere acteurs die in het verleden de rol van bodyguard in een film op zich namen. 

Nana Patekar, Ghulam-E-Mustafa, 1997
Patekar speelt de rol van Mustafa, een huurmoordenaar, die de taak krijgt om een familie te dwingen hun eigendommen achter te laten en te vertrekken, zodat hij het kan verkopen aan zijn werkgever. Hij trekt in bij de conservatieve familie, die zeer geschokt reageert op de acties van deze moslimman.  Later, wanneer de familie in financiële problemen raakt, beschermt Mustafa hen tegen dezelfde mensen, die hem inhuurde om deze familie te ruïneren.

Amitabh Bachchan in Ek Ajnabee, 2005 en Eklavya: The Royal Guard, 2007
In Ek Ajnabee speelt Bachchan de rol van Suryaveer Singh, een gepensioneerde militair, die dankzij zijn vriend Arjun Rampal een baan krijgt om een acht-jarige meisje te beschermen. In eerste instantie vindt Surya dit maar niks, maar later doet hij er alles aan om het kind te beschermen.  In Eklavya speelt Bachchan Eklavya, de beveiliger van een majestueuze fort en doet er alles aan om de citadel te beschermen in Rajasthan.

Shah Rukh Khan in Main Hoon Na, 2004
Geen uniform of walkie-talkies. In Main Hoon Na zien we Shah Rukh Khan als de undercover bodyguard van Amrita Rao. Khan speelt Ram Prasad Sharma, een legerofficier die is belast met het beschermen van de dochter van zijn hoofdofficier Kabir Bedi. Hij schrijft zich in op school en begint aan zijn missie.

Sunny Deol in Angarakshak, 1995
Sunny Deol speelt een gespierde bodyguard in de film. Deol is een onstuimige bodyguard in leren jassen en zwarte jeans. Hij krijgt de taak om Pooja Bhatt te beschermen. Bhatt speelt de dochter van een rijke politicus en in de loop van de tijd worden beiden verliefd op elkaar.

Lees ook:Sanjay Dutt: “Ik kan mijn hele leven geen student spelen”
Lees ook:Bobby Deol krijgt rol in Indiase ‘Italian Job’
Lees ook:Shetty uit waardering over Nana Patekar
Lees ook:Sunny Deol experimenteert met vier genres
Lees ook:Exclusieve trailer: Yamla Pagla Deewana (14 januari 2010)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.