Weekspecial: SRK bij BBC Asian Network (Amitabh Bachchan)

Deze hele week is Shah Rukh Khan iedere avond om 20:00 uur te horen op BBC Asian Network met zijn eigen radioshow.

In deze exclusieve vijf-delige serie vertelt de acteur verhalen over en brengt hulde aan degenen die hem het meest geïnspireerd en beïnvloed hebben. Ook de muziek in deze show is gekozen door SRK zelf. Hij draagt de nummers op aan zijn helden.

Vanavond zijn eerbetoon aan India’s ‘Angry Young Man’ : Amitabh Bachchan.

Amitabh Bachchan
Het derde deel in deze serie gaat over een van de populairste iconen uit Bollywood, namelijk: Amitabh Bachchan.

Bachchan wordt op 11 oktober 1942 geboren in Allahabad, Uttar Pradesh. In zijn filmcarrière, van langer dan vier decennia, was hij te zien in meer dan 100 films en dat aantal blijft groeien. Bachchan wordt nu beschouwd als een van de grootste en meest invloedrijke acteurs in de geschiedenis van de Indiase cinema.

Idool
Khan beschrijft hem als ‘een held voor miljoenen en miljarden’ mensen. Een van Khan’s grootste en meest persoonlijke successen was het moment dat hij samen met Bachchan in hetzelfde frame en ruimte mocht staan en met hem kon samenwerken. Hij gaat door over de carrière van deze grootheid. “Hij gaat maar door en door. Zijn carrière is een voorbeeld en volledig in strijd met het idioom dat goede dingen niet van lange duur zijn.”

De 46-jarige acteur spreekt over Bachchan’s professionaliteit op de sets en hoe hard hij werkt aan de hand van voorbeelden van ervaringen die hij met hem heeft gehad. Volgens hem is Bachchan een perfectionist en streeft hij altijd naar iets beters. “Hij is een van de beste beste mensen, beste acteurs en een geweldig mens. Ik ben blij met zijn aanwezigheid in mijn leven.”

Lees ook:Weekspecial: SRK bij BBC Asian Network (Dhyan Chand)
Lees ook:Happy Birthday Amitabh Bachchan!
Lees ook:Acteurs Aarakshan staan voor 1 dag voor de klas
Lees ook:UTV opent Bollywood Walk of Fame
Lees ook:Amitabh Bachchan denkt niet aan pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.