Arjun Coomaraswamy – Youtube-sensatie tekent platencontract

arjuncArjun Coomaraswamy is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware Youtube-sensatie en dat is platenlabel T-series ook niet onopgemerkt gebleven.

Na Justin Bieber, Esmee Denters en Sam Tsui is het Arjun Coomaraswamy die naar aanleiding van zijn YouTube filmpjes een platencontract krijgt aangeboden.

30 miljoen views
Toen Arjun Coomaraswamy zijn filmpjes op YouTube plaatste wist hij niet waar dit toe zou kunnen leiden. Hij maakte zijn eigen variaties op grote hits als Why This Kolaveri Di, Chammak Challo en Tum Hi Ho en zijn Youtube-kanaal werd meer dan 30 miljoen keer bekeken.

Dit heeft de aandacht getrokken van platenlabel T-series die hem een contract hebben aangeboden.

Stimuleren en ontwikkelen jong talent
“T-series gelooft in het stimuleren en ontwikkelen van nieuw talent en heeft het afgelopen decennia een cruciale rol gespeeld in de filmindustrie wanneer het gaat om jong talent.”

“De afgelopen jaren zien we een verschuiving in de manier waarop muziek wordt geconsumeerd en promoot waarbij de focus ligt op het digitaal medium. Wij zijn ervan overtuigd dat Arjun’s muziekstijl het jonge publiek wereldwijd zal aanspreken. Wij willen nog dit jaar zijn Hindi remix album en R&B album uitbrengen”, aldus Neeraj Kalyan, voorzitter van T-series.

Mix van oosterse en westerse klanken
Vanaf zijn eerste video wist Arjun een snaar te raken met de de onberispelijke mix van oosterse en westerse klanken in zijn muziek. Hij behoorde vrijwel meteen tot een van de populairste Brits-Aziatische artiesten in Engeland.

In 2012 ontving hij de award voor Beste Urban Act en reist de wereld af voor optredens. Hij heeft tevens gezongen voor Zuid-Indiase films.

T-series beschikt over het grootste marktaandeel binnen de muziekindustrie in India. Zij hopen met Arjun, en zijn talent voor het naadloos versmelten van oosterse en westerse klanken, een hit in handen te hebben.

Lees ook:Gratis Bollywoodfilms op YouTube
Lees ook:Exclusief: Priyanka Chopra tekent platencontract bij Universal en Desihits
Lees ook:Video: Acoustic Singh beter dan Bollywood zanger Arijit Singh?
Lees ook:Hrithik Roshan: “Nog geen interessant script uit Hollywood gevonden”
Lees ook:Yash Chopra stopt met regisseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.