EXCLUSIEF! Trailer: Chakravyuh (24 oktober 2012)

De eerste trailer van Prakash Jha’s Chakravyuh is uit.

De politieke thriller, met in de hoofdrollen Arjun Rampal, Abhay Deol en Manoj Bajpai, staat gepland voor een release op 24 oktober.

Preview
Chakravyuh vertelt het verhaal van twee vrienden Adil (Arjun Rampal) en Kabir (Abhay Deol). Nadat in Nandighat een gruwelijke slachtpartij plaatsvindt waarbij 84 politieagenten het leven verliezen wordt politieofficier Adil op de zaak gezet.

Na enkele dagen ontdekt hij dat de maoïsten, onder leiding van de meedogenloze en charismatische Rajan (Manoj Bajpai), het hele gebied in hun macht hebben. Diverse pogingen worden gedaan om de groepering te dwarsbomen in hun activiteiten, maar deze mislukken. Adil voelt zich hulpeloos.

Maar dan verschijnt Kabir in zijn leven. Hij komt met een onvoorstelbaar plan. Hij offert zichzelf op om als infiltrant ingezet te worden om op deze manier informatie te krijgen over de activiteiten, die hij weer aan Adil zal doorspelen.

Het plan werkt. Kabir wint het vertrouwen van de groep en begint langzaam aan informatie door te spelen aan Adil. Met succes worden wapens in beslag genomen en wordt Rajan gearresteerd. Maar dan ontdekt Kabir de andere kant van het verhaal. Wanneer armoede en wanhoop toeneemt, volgt er woede.

Kabir begint begrip te krijgen voor de situatie van de activiteiten. Waar wilt hij voor vechten? Wie moet hij steunen? Hij zit in een dilemma en ziet geen uitweg.

Welke keuze maakt hij en wat voor invloed heeft die keus op zijn vriendschap met Adil?

Naxalieten
Chakravyuh is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: de strijd tegen de Naxalieten. Wie of wat zijn de naxalieten?

Naxalieten is een overkoepelende en informele term voor Indiase communistische groeperingen. Ideologisch gezien behoren ze tot verschillende stromingen binnen het maoïsme, de leer van de Chinese politieke leider Mao Zedong.

De beweging strijdt naar eigen zeggen tegen discriminatie en betere rechten voor werkloze en landloze boeren, de Adivasi (tribale bevolking van India), de Dalits (kastelozen) en andere economisch achtergebleven bevolkingsgroepen. De Communistische Partij van India (Maoïstisch) en enkele andere Naxalitische facties worden door de Indiase overheid als terroristische organisaties beschouwd.

De term Naxalieten komt van het dorpje Naxalbari in het West-Bengaalse district Darjeeling, waar de beweging begon.

Lees ook:Exclusief! Video: Kunda Khol (Chakravyuh)
Lees ook:“Rahman’s Hosanna is onacceptabel”
Lees ook:Preview: Red Alert – The War Within
Lees ook:Video: The Making of Roy
Lees ook:Salman Khan haat ‘Bollywood’

Eén reactie op “EXCLUSIEF! Trailer: Chakravyuh (24 oktober 2012)

  1. Aryan

    Lijkt me een goeie film :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.